Receptai, Saldu

Citrininis pyragas be glitimo su citrinų glajumi

Burnoje tirpstantis citrininis pyragas be glitimo

Burnoje tirpstantis pyragas! Jei mėgstate saldumynus, šį gardų citrininį pyragą be glitimo tikrai verta išbandyti! Šiame burnoje tirpstančiame skanėste nėra kiaušinių, pieno, rafinuoto cukraus ir sviesto. Iš avižinių dribsnių be glitimo, ryžių miltų, kokosų aliejaus ir citrinų sulčių iškepsite tikrai gardų pyragą. Padės žiupsnelis sodos ir kepimo miltelių. Malti linų sėmenys tešloje atlieka kiaušinio vaidmenį, o vietoj cukraus yra karamelinio skonio klevų sirupo. Šis pyragas puikiai tinka vakarėliui arba tiesiog pasimėgauti su arbata. Išbandykite patys – pažadame, kad nenusivilsite!

Kiekis: 4-6 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas : 50 minučių + aušinimo laikas
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

Pyragui:

  • 150 g avižinių miltų be glitimo
  • 80 g ryžių miltų
  • 30 g bulvių krakmolo
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio sodos
  • 165 ml klevų sirupo
  • tarkuotos 2 sultingų citrinų žievelės
  • 100 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 šaukšto maltų linų sėmenų
  • 80 g lydyto kokosų aliejaus
  • Žiupsnelio grynos vanilės miltelių (neprivaloma)

Glajui:

  • 100 g anakardžių
  • 65 ml klevų sirupo
  • 2 šaukštų vandens
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių

Kaip pagaminti citrininį pyragą?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius miltus, ryžių miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius bei sodą ir atidėkite į šalį.

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite klevų sirupą, citrinos žievelę ir sultis, maltas linų sėklas, ištirpintą kokosų aliejų ir vanilę (jei naudojate). Sumaišykite iki vientisos masės.

Tada supilkite skystą mišinį į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite, kol susidarys tešla. Supilkite tešlą į iš anksto išklotą kepimo formą ir kepkite 30-40 minučių, kol tešlos viršus taps auksinės spalvos ir dantų krapštukas bus sausas. Leiskite jam 5 minutes atvėsti formoje, tada išimkite iš formos ir padėkite ant pasirinktos lėkštės, kad atvėstų.

Paruoškite glajų. Iš anksto išmirkytus anakardžius, citrinos sultis, vandenį ir klevų sirupą sudėkite į maišytuvą ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos (įsitikinkite, kad kremas nėra per skystas). Kai pyragas atvės, apliekite jį citrinų glajumi. Supjaustykite gabaleliais ir patiekite!

Parašykite komentarą