Receptai, Sūru

Saldžiarūgščiai kalėdiniai kopūstai su obuoliais

Kalėdiniai kopūstai su obuoliais kitaip

Jei ieškote kitokios alternatyvos klasikiniams raugintiems kopūstams, išbandykite šį kalėdinį kopūsto su obuoliais receptą! Šis kopūstų patiekalas puikiai tinka Kalėdiniam stalui arba patiekmui prie kepsnio bet kuriuo kitu metų laiku. Skanus, sveikas ir lengvai paruošiamas augalinis patiekalas, kurį sudaro tik 2 pagrindiniai ingredientai ir šiek tiek prieskonių papildomam skoniui suteikti. Tai beveik naminis patiekalas! Tiesiog sudėkite ingredientus į puodą, būkite kantrūs ir leiskite kopūstų ir obuolių mišiniui troškintis. Tada pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir kopūstų patiekalas paruoštas mėgautis!

Kiekis: 4-6 kopūstų mėgėjams
Paruošimo laikas : 40 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 1 kg baltojo kopūsto
  • 500 g nuluptų obuolių
  • 1-2 arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba daugiau pagal skonį)
  • 2-3 šaukštelių kokosų cukraus arba klevų sirupo (arba daugiau pagal skonį)
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 200 ml vandens

Kaip gaminti kalėdinius kopūstus?

Supjaustykite arba sutarkuokite kopūstą plonomis juostelėmis, palikdami šakninę dalį. Tada kopūstų juosteles sudėkite į didelį puodą ir užpilkite 2 l karšto vandens. Išmaišykite ir palikite virti po dangčiu 10-15 minučių. Kol kopūstai verda, nulupkite ir plonai supjaustykite obuolius ir sumaišykite su kopūstais. Įpilkite 2-3 arbatinius šaukštelius kokosų cukraus arba klevų sirupo, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių, dar kartą išmaišykite ir palikite po dangčiu 30 minučių, retkarčiais pamaišydami. Stebėkite, kad kopūstai nepriliptų prie puodo dugno – jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Kai kopūstai bus paruošti, pagardinkite juos dar trupučiu kokosų cukraus, druskos ar citrinos sulčių, jei norite, ir prieš patiekdami palikite juos puode po dangčiu dar 20-30 minučių.

Parašykite komentarą