Receptai, Saldu, Užkandžiai

Traškūs kalėdiniai migdolai

Traškūs kalėdiniai migdolai su cinamonu

Ar kada nors bandėte traškių kalėdinių migdolų su prieskoniais? Tai tikras skanėstas, kuris pradžiugins didelius ir mažus saldumynų mėgėjus. Juos taip pat galima paslėpti dovanų dėžutėje arba sušių dėžutėje. Kalėdiniai migdolai yra skanūs, traškūs, tinkamo saldumo, lengvai karamelizuoti ir tikro kalėdinio skonio. Be to, juos lengva pasigaminti – nereikia sudėtingų ingredientų ar valandų valandas stovėti prie viryklės. Išbandykite ir mėgaukitės sveiku kalėdiniu skanėstu!

Kiekis: maždaug 250 g
Paruošimo laikas : 20 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 225 g migdolų
  • 3 šaukštų kokosų cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų klevų sirupo
  • 2 arbatinių šaukštelių vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus
  • ½ arbatinio šaukštelio cinamono
  • ½ meduolių prieskonių (neprivaloma, jei norite)
  • ½ arbatinio šaukštelio natūralios vanilės miltelių (neprivaloma, jei norite)

Kaip pasigaminti traškius kalėdinius migdolus?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite migdolus. Kepkite migdolus orkaitėje 8-12 minučių (arba kol pajusite skrudintų riešutų kvapą), tarpuose tarp kepimo migdolus pamaišydami. Tada išimkite migdolus iš orkaitės ir atidėkite į šalį.

Dideliame dubenyje sumaišykite kokosų cukrų ir druską ir atidėkite į šalį. Nedideliame puode, keptuvėje ar inde sumaišykite klevų sirupą, vandenį, kokosų aliejų ir prieskonius. Mišinį užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir suberkite skrudintus migdolus. Nuolat maišydami virkite 2-3 minutes arba kol skystis išgaruos. Nukelkite puodą nuo ugnies ir suberkite migdolus į dubenį su cukraus ir druskos mišiniu. Kruopščiai išmaišykite, tada migdolus sudėkite ant šaltos kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, kad atvėstų.

Šilti migdolai yra minkštesni, bet atvėsę tampa gardžiai traškūs.

Parašykite komentarą