Receptai, Sūru

Hasselback bulvės su rozmarinu

Traškios Hasselback bulvės su rozmarinu

Nustebinkite savo šeimą ir draugus su skaniai traškiomis ir žolelėmis pagardintomis bulvėmis hasselback! Iš švedų kalbos kilęs patiekalas dabar išgarsėjo visame pasaulyje. Bulvės “Hasselback” ypatingos dėl jų paruošimo būdo, dėl kurio jų išorė tampa ypač traški, o vidus – minkštas ir dvelkiantis žolelėmis. Šiame recepte yra aliejaus, bet tik šiek tiek – jo reikia tik tiek, kad bulvės būtų traškios!

Kiekis: keturiems
Paruošimo laikas : 60 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 1 kg savo pasirinktų bulvių
  • ½ valgomojo šaukšto alyvuogių arba kokosų aliejaus
  • 3 skiltelių česnako (susmulkintų)
  • 1 šaukštas šviežio arba ½ šaukšto džiovinto rozmarino
  • jūros druskos ir maltų pipirų (pagal skonį)

Kaip paruošti Hasselback bulves?

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tada nuplaukite ir nulupkite bulves, jei norite, ir aštriu peiliu išpjaukite įpjovas bulvėse kuo arčiau viena kitos, neperpjaudami dugno. Mažesniame dubenyje sumaišykite aliejų, smulkintą česnaką, smulkintą arba džiovintą rozmariną, druską ir pipirus ir atsargiai aptepkite bulves aliejaus ir prieskonių mišiniu (įtrinkite prieskonius į skilteles, kad visos bulvės būtų gerai pagardintos). Dėkite bulves į orkaitę kepti. Kepkite bulves, kol palietus šakute jos taps minkštos ir aukso spalvos, apie 30-40 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio. Jei norite, papuoškite šviežiomis rozmarino šakelėmis ir patiekite.

Parašykite komentarą