Receptai, Sūru

Anakardžių riešutų “kreminis sūris”

Tikrai kreminis anakardžių “kreminis sūris”, kurio skonis – kaip tikro!

Kartais norisi kokio tai kreminio sūrio, bet jei stengiatės vengti pieno produktų, apie klasikinę kreminio sūrio versiją negali būti nė kalbos. Parduotuvių lentynose esančiuose augalinės kilmės užtepėlėse dažnai būna nereikalingų ingredientų, todėl gaila, bet jie negali tapti tinkama alternatyva. Tačiau nereikia nerimauti, nes anakardžių riešutai yra sotūs, todėl jie puikiai tinka kreminiam sūriui gaminti. Jei įmaišysite šiek tiek kokosų grietinėlės, gausite tikrai šilkinį, kreminį sūrį, kurį galėsite pagardinti pagal savo skonį. Anakardžių kreminis sūris yra be priedų ir, žinoma, jame nėra nė lašo gyvulinės kilmės pieno, jis yra lengvai virškinamas ir palankus skonio receptoriams. Su jais, jūs pakelsite savo sveikas užtepėles ar kepinius į visiškai naują lygį!

Kiekis : vidutiniškai 250-300 g
Paruošimo laikas : 30 minučių + aušinimas šaldytuve
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 200 g anakardžio riešutų
  • vandens (riešutams virti)
  • 2 šaukštų kokosų grietinėlės (pvz., šios)
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • ½ arbatinio šaukštelio jūros arba Himalajų druskos (jei norite, įberkite daugiau arba mažiau)
  • 1 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių (neprivaloma)
  • smulkiai pjaustytų žaliųjų svogūnų arba kitų prieskoninių žolelių (neprivaloma).
  • maisto smulkintuvo arba galingesnį blenderio.

Kaip pasigaminti anakardžių riešutų “kreminį sūrį”?

Pirmiausiai paruoškite anakardžius Įdėkite juos į puodą su vandeniu (įpilkite tiek, kad apsemtų riešutus) ir užvirinkite. Uždenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį ir 20 minučių virkite riešutus po dangčiu ant silpnos ugnies. Tada riešutus perkoškite per sietelį, švelniai nuplaukite po vėsiu vandeniu ir atidėkite atvėsti. Kai riešutai atvės bent iki kambario temperatūros, sudėkite juos į virtuvinį kombainą arba maišytuvą su kokosų kremu, citrinos sultimis bei prieskoniais ir sumaišykite iki vientisos ir šilkinės masės.

Kai kreminis sūris bus paruoštas, įmaišykite smulkintą žaliąjį svogūną arba kitas pasirinktas žoleles. Kadangi kreminis sūris gali būti šiek tiek šiltas, sudėkite jį į (stiklinį) indą su dangteliu ir prieš patiekdami palikite šaldytuve atvėsti bent valandai. Taip kreminis sūris įgaus tinkamą skonį ir tekstūrą. Tada pasimėgaukite pasirinktu skanėstu.

Anakardžio riešutų kreminis sūris gali stovėti 4-5 dienas sandariame inde šaldytuve.

Parašykite komentarą