Burnoje tirpstantis čagos pyragėlis su aviečių ledais
Ar kada nors gaminote čagos pyragėlius? Tai kūną atgaivinantis ir skonio receptorius džiuginantis skanėstas! Tai legendinis pyragas, kuriame kakavos vaidmenį perėmė sveikatą stiprinanti chaga! Čaga suteikia pyragaičiui malonaus šokolado skonio ir praturtina jį gydomosiomis savybėmis. Čagos pyragėlis yra puikus ir sveikas užkandis prie arbatos puodelio vėsesniais rudens oraus ir patiks mažiems bei dideliems saldumynų mėgėjams. Taip pat ir čagos pyragėliai puikiai tinka ruošiant vakarėlio stalą. Išbandykite patys!
Kiekis: 6-9 pyragėliai
Paruošimo laikas : 60 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:
Pyragaičiams:
- 2 pakelių baltųjų pupelių (460 g)
- 100 g avižinių dribsnių be glitimo
- 3 arbatinių šaukštelių čagos (pvz., Vimergy )
- 120 ml nesaldinto migdolų pieno
- 50 g kokosų aliejaus
- 120 g klevų sirupo
- 60 g saldžiųjų riešutų sviesto (be priedų)
- žiupsnelio druskos
Ledams:
- 3 vidutinio dydžio šaldytų bananų
- 2 saujų šaldytų aviečių
- medaus arba klevų sirupo (nebūtina, dėkite pagal skonį)
Kaip pagaminti pyragaičius?
Nuplaukite pupeles. Tada sudėkite visus ingredientus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite masę į 20-22 cm apvalią torto formą arba 20 cm kvadratinį kepimo indą. Kepkite pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes. Prieš pjaustydami leiskite atvėsti. Patiekite su aviečių ledais.
Norėdami pagaminti ledus , virtuviniame kombaine iki kreminės masės sutrinkite šaldytus bananus, šaldytas avietes ir medų arba klevų sirupą.
P.S! Pyragaičių spalva priklauso nuo čagos sumalimo – kuo smulkesni milteliai, tuo tamsesni bus pyragaičiai. Jei norite rudo atspalvio pyrago, naudokite kuo smulkesnio malimo čagos miltelius, pavyzdžiui iš Vimergy.