Medical Medium, Receptai, Sūru, Sveikata

Baltas žiedinių kopūstų padažas

Žiedinių kopūstų padažas – klasikinis baltas padažas iš žiedinių kopūstų.

Ar žinojote, kad žiediniuose kopūstuose yra labai daug vitaminų ir priešvėžinių junginių? Tačiau žiediniai kopūstai yra ne tik labai vertingi maistine prasme, bet ir išties universali daržovė, su kuria galima įdomiai eksperimentuoti virtuvėje. Dėka savo švelnaus skonio, žiediniai kopūstai taip gerai tinka tiek pikantiškiems, tiek saldiems patiekalams, kad dažnai sunku pastebėti, jog jie apskritai yra ten. Taip yra ir su šiuo skaniu ir gardžiu padažu, kurio receptu netrukus pasidalinsime su jumis. Tai sveika klasikinio baltų miltų padažo versija, kurį prisimenate iš vaikystės, o gal net iš valgyklos. Lengvai pagaminamas, tikrai skanus ir naminis padažas garantuotas!

Kiekis: 3-4 padažo mėgėjams
Paruošimo laikas : 25 minutės
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 350 g žiedinių kopūstų žiedynų (maždaug pusė didesnio žiedinio kopūsto)
  • ½ svogūno (susmulkinto)
  • 2 susmulkintų česnako skiltelių
  • 120 ml nesaldinto migdolų pieno (arba kokosų pieno, jei mėgstate kreminį padažą)
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • savo pasirinktų žolelių, pavyzdžiui, petražolių (nebūtina)
  • virtuvinio kombaino arba blenderio

Kaip paruošti padažą?

Žiedinio kopūsto žiedynus virkite garuose 10-15 minučių arba ilgiau, jei reikia, kol žiediniai kopūstai suminkštės. Atidėkite į šalį, kad atvėstų. Tada keptuvėje be aliejaus pakepinkite svogūną. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite smulkintą česnaką ir kaitinkite dar 2-3 minutes. Galiausiai, sudėkite garuose virtus žiedinius kopūstus į virtuvinį kombainą arba blenderį kartu su pakepintais svogūnais ir česnakais, citrinos sultimis, migdolų arba kokosų pienu, prieskoniais ir sutrinkite iki vientiso padažo. Patiekite kartu su bulvėmis arba mėgaukitės su mėgstamais makaronais be glitimo.

Receptas paremtas originaliu “Medical Medium” receptu, kurį galite rasti čia.

Parašykite komentarą