Receptai, Sūru

Bulvių vafliai be riebalų su pomidorų salsa

Bulvių vafliai su pikantiška pomidorų salsa

Ar žinojote, kad garuose virtas bulves galima lengvai paversti traškiais vafliais? Žinoma, tai ne visai magija – procesui reikia ir vaflinės. Vis dėlto yra šiek tiek magijos, nes Vienintelis pagrindinis vaflių ingredientas iš tiesų yra tik bulvės. (Žinoma, jei norite sūrio tekstūros, galite įmaišyti šiek tiek tapijokos krakmolo, bet tai nėra būtina).

Todėl bulvių vaflius iš tiesų galima laikyti vieno ingrediento patiekalu. Kadangi vafliai ypač skanūs su aštriu padažu, dalijamės ne tik vaflių, bet ir aštrios pomidorų salsos receptu. Šis stebėtinai paprastas, bet tikrai skanus patiekalas puikiai tinka greitam užkandžiui darbo dienos vakare arba sveikiems savaitgalio priešpiečiams su draugais ar šeima.

Kiekis: 3 dideli, pusiau minkšti vafliai
Paruošimo laikas: maždaug 35 minutės (jei naudojate iš anksto paruoštas bulves).
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:
Vafliams:

  • 500 g garuose virtų bulvių (atšaldytų)
  • norimų prieskonių (neprivaloma)

Salsai reikės:

  • 150 g pomidorų (supjaustytų kubeliais)
  • 75 g paprikos (supjaustytos kubeliais)
  • 6 g šviežios aitriosios paprikos (jei nemėgstate aštrumo, galite sumažinti jos kiekį arba jos nedėti).
  • 25 g raudonojo svogūno (supjaustyto kubeliais)
  • saujos šviežių bazilikų (smulkiai supjaustytų)
  • jūros druskos (pagal skonį)

Kaip gaminti bulvių vaflius?

Pirmiausiai įkaitinkite vaflinę. Tada garuose virtas bulves sutrinkite trintuvu iki kuo vientisesnės masės ir suformuokite 2-3 plokščius rutuliukus. Sudėkite bulvių rutuliukus į vaflinę ir kepkite 12-15 minučių (arba kol vafliai taps traškūs ir auksinės spalvos). P.S! Jei atrodo, kad vaflis prilimpa prie aparato ir plyšta arba yra linkęs byrėti, būkite kantrūs – tai reiškia, kad vaflis dar turi būti pakeptas. Salsai sumaišykite pjaustytus pomidorus, papriką, aitriąsias paprikas, svogūnus ir šviežius bazilikus, pagardinkite jūros druska ir patiekite ant traškių vaflių.

Parašykite komentarą