Receptai, Sūru

Bulvių lazanija

Bulvių lazanija be glitimo

Kas nemėgsta lazanijos?!!! Tačiau klasikiniame šio skanaus patiekalo variante neišvengiamai yra beveik visko, ko reikėtų vengti dėl geros sveikatos ir savijautos. Tačiau tai nereiškia, kad lazanija negali būti ruošiama sveikai – priešingai! Dalijamės bulvių lazanijos receptu, kuriame vietoj makaronų yra plonos bulvių plokštelės, daug daržovių, pomidorų ir kreminis “sūrio” padažas iš žiedinių kopūstų – viskas, kas lazaniją daro lazanija! Nors joje nėra nieko tradicinio (išskyrus pomidorą).

Ar esate pasirengę išbandyti? Štai receptas, kurį galite išbandyti!

Kiekis: 3-4 porcijos lazanijos gerbėjams
Paruošimo laikas : apie 1,5 val.
Sunkumo lygis : vidutinis
Jums reikės:

Lazanijos lakštų gamybai:

Grybų vietoje “maltos mėsos”:

  • 300 g šampinjonų (susmulkintų)
  • 75 k graikinių riešutų (susmulkintų)
  • 100 g morkų (nuluptų ir supjaustytų gabaliukais)
  • 80 g šviežių salierų (susmulkintų)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno (susmulkinto)
  • 1 saujos šviežių petražolių (susmulkintų)
  • 3-4 skiltelės česnako (susmulkintos)
  • 380 g smulkintų pomidorų
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • ½ arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos (neprivaloma)
  • 1 arbatinio šaukštelio maltų kmynų
  • 1 arbatinis šaukštelio maltos kalendros
  • 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba pagal skonį)

Sūrio padažui:

  • 475 g šviežių žiedinių kopūstų (žiedynų)
  • 250 g bulvių (nuluptų ir supjaustytų)
  • 120 ml nesaldinto migdolų pieno
  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
  • ⅓ ciberžolės miltelių
  • jūros druskos (pagal skonį)

Kaip pagaminti bulvių lazaniją?

Pirmiausiai pagaminkite bulvių lakštus. Bulves išvirkite garuose ir leiskite joms visiškai atvėsti (jei norite, visas daržoves, kurias reikia išvirti garuose, galite išsivirti iš vakaro). Tada bulves sutrinkite plaktuvu, įmaišykite krakmolą ir prieskonius. Minkykite tešlą tol, kol ji taps vientisa ir ne per daug lipni. Didelę pjaustymo lentą arba virtuvės stalviršį išklokite kepimo popieriumi ir bulvių tešlą iškočiokite į ploną maždaug 0,5 cm storio tešlą. Iškirpkite tris vienodo dydžio lazanijos lakštus. Dėkite lakštus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, kepimo metu apverčiant lakštus.

Kol bulvių lakštai kepa, paruoškite maltos mėsos mišinį ir sūrio padažą. Norėdami paruošti padažą, žiedinius kopūstus ir bulves virkite garuose. Perdirbkite garuose virtas daržoves virtuviniame kombaine su migdolų pienu ir prieskoniais, kol padažas taps vientisos tekstūros. Norėdami paruošti maltą mėsą, keptuvėje pakepinkite daržoves su prieskoniais. Į keptuvę suberkite svogūnų kubelius ir kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite supjaustytus grybus, morkas ir salierus. Virkite 5-7 minutes ir visą mišinį perkelkite į virtuvinį kombainą. Įmaišykite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir graikinius riešutus. Švelniai trinkite, kad susidarytų į maltinukus panaši masė. Stebėkite, kad mišinys nevirstų tyrele.

Paskutinis žingsnis – surinkti lazaniją! Į 24×32 cm dydžio kepimo indo dugną įdėkite bulvių lakštą, ant viršaus paskleiskite maltos mėsos mišinį (tiek, kad padengtų bulvių lakštą), tada užpilkite padažo sluoksnį. Procesą kartokite tol, kol turėsite pakankamai lakštų. Viršutinis sluoksnis turėtų būti paskutinis bulvių lakštas ir šiek tiek padažo.

Kepkite lazaniją 200 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių, kol ji taps auksinės spalvos ir šiek tiek traški. Paruoštą lazaniją šiek tiek atvėsinkite ir patiekite šviežių salotų lėkštėje arba mėgaukitės ja tokia, kokia yra.

Parašykite komentarą