Receptai, Sūru

Aštrūs bulvių rutuliukai

Aštrūs bulvių rutuliukai su paprikomis

Ar žinote tuos aštriųus jalapeño rutuliukus, kuriuose gausu sūrio ir riebalų? Turime jums geresnę idėją! Jei mėgstate užkandžiauti, išbandykite bulvių traškučius su žolelėmis, kurie yra skanūs, gaivūs ir be pridėtinių riebalų, kurie gali būti našta jūsų sveikatai.

Natūralios paprikos milteliai suteikia kamuoliukams spalvą ir skonį bei gražų akcentą. Aštrūs rutuliukai puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas su šviežiomis salotomis arba kaip sveikas užkandis. Be to, rutuliukus patogu pasiimti į darbą ar mokyklą nesibaiminant, kad jie suges – iškepti rutuliukai ilgai išsilaikys sandariame inde.

Kiekis: 3-4 bulvių mėgėjams
Paruošimo laikas : 60 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • ½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • 2-4 šaukštų paprikos miltelių

Kaip pasigaminti bulvių rutuliukus?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nuplaukite ir nulupkite bulves ir virkite garuose, kol suminkštės. Tai trunka maždaug 15-20 minučių. Kai bulvės suminkštės, atidėkite į šalį 10 minučių atvėsti.

Kai bulvės atvės, sudėkite jas į didelį dubenį su aitriosios paprikos milteliais, česnakų milteliais, svogūnų milteliais ir jūros druska. Visus ingredientus sutrinkite bulbių trintuvu arba grūstuve, kol gausite vientisą masę (nenaudokite mikserio ar blenderio – tai pakeis tekstūrą).

Kai mišinys bus paruoštas, imkite po šaukštą bulvių ir žolelių mišinio, rankomis suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos paprikoje ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Procesą kartokite, kol viską sudėsite. Kepkite bulves 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Patiekite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą