Receptai, Sūru

Salierų ir žiedinių kopūstų tyrės sriuba su baltosiomis pupelėmis

Jei vis dar manote, kad tyrelės yra nuobodžios, neskanios ir neryškių skonių, vadinasi, dar nesate ragavę tinkamos tyrės! Iš pažiūros švelni sriuba, kurioje salierai ir augalinis sultinys atsiskleidžia ryškiai ir charakteringai – pupelės prideda maistingų baltymų, o žiediniai kopūstai suteikia daug vitamino C. Labai lengvai paruošiama ląstelienos turinti sriuba, suteikianti galimybę panaudoti visas žiedinio kopūsto dalis – nereikia nupjaustyti žiedynų, galite į puodą įmesti žiedinio kopūsto stiebą ir lapus. Dar daugiau maistinės vertės ir mažiau atliekų. Nuostabu!

Kiekis: maždaug 4 porcijos
Paruošimo laikas : 30 min.
Sunkumo lygis: lengvas

  • 700 g žiedinių kopūstų
  • 300 g salierų
  • 240 g iš anksto išvirtų arba konservuotų baltųjų pupelių
  • 1-1,2 l MM gydomojo sultinio
  • 3 didesnių česnako skiltelių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • šviežių petražolių, jei reikia.
  • šiek tiek aliejaus

Kaip pasigaminti salierų ir žiedinių kopūstų tyrę?

Nuluptas česnako skilteles sutrinkite peiliu ir kelias minutes kaitinkite puodo dugne su trupučiu aliejaus. Sudėkite smulkintus salierus, žiedinius kopūstus (sunaudokite visą žiedinį kopūstą) ir šiltą sultinį. Švelniai troškinkite po dangčiu apie 15 minučių (priklausomai nuo daržovių dydžio), kol daržovės suminkštės. Sudėkite pupeles ir virkite 5 minutes. Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir pagardinkite druska bei pipirais. Jei norite, įberkite smulkintų petražolių ir patiekite karštą.

Skanaus!

Parašykite komentarą