Receptai, Saldu, Užkandžiai

Ryžių pudingas su vanile ir gervuogėmis

Kardemono ryžių pudingas su vanile ir gervuogėmis

Pusryčiai? Desertas? Užkandis? Tai gali būti tai, ko norite.

Šis kardamonu pagardintas ir burnoje tirpstantis ryžių pudingas – nuostabiai skanus šiltas arba kitą dieną išėmus iš šaldytuvo. Serviruokite nedideliame dubenėlyje arba stiklinėje, pakaitomis dėliokite gervuogių ir ryžių pudingo sluoksnį. Naudodami skirtingus vaisius (pavyzdžiui, avietes, mėlynes, gervuoges, mangus, obuolius ir t.t.), galite gauti visiškai kitokį rezultatą, kad pakeistumėte gervuoges ir kasdien ragautumėte visiškai naują skonį. Tai labai lengva padaryti.

Kiekis: 2 porcijos
Paruošimo laikas: 35 min.
Sunkumo lygis : lengvas

  • 80 g ilgagrūdžių ryžių
  • 500 ml migdolų pieno
  • 2 arbatinių šaukštelių medaus
  • 1/5 šaukštelio maltos vanilės
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltų kardamono ankščių
  • Didelės saujos šviežių arba atšildytų gervuogių

Kaip pasigaminti gardų ryžių pudingą?

Ryžius nuplaukite ir nusausinkite. Nedideliame puode pašildykite migdolų pieną. Sudėkite ryžius, medų, vanilę ir kardamoną bei dažnai maišydami virkite 30 minučių, kol pudingas taps minkštas ir kreminis. Patiekite su gervuogėmis. Ryžių pudingas nuostabiai skanus ir šiltas, ir šaltas.

Parašykite komentarą