Ar žinojote, kad pomidoras kilęs iš Pietų Amerikos ir iš tikrųjų yra vaisius, nors esame įpratę jį vadinti daržove? Šie gardžiai sultingi vaisiai puikiai tinka prie pusryčių sumuštinių, pietų sriubos ar salotų. Be puikaus skonio, pomidoras yra ne tik labai universalus ir turtingas maistingųjų medžiagų, bet ir turi likopeno, beta karoteno ir vitaminų E ir C.
Pasimėgaukite pomidoru teikiama nauda. Paėmę saulėje džiovintų pomidorų ir juos pagardinę sauja šviežių žolelių, gausite gardžią užtepėlę, kuri jūsų įprastą sumuštinį ar salotas pavers visiškai nuostabiu patiekalu!
Kiekis: 1-2 porcijos
Paruošimo laikas: 10 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 60 g saulėje džiovintų pomidorų (jei norite sveikesnio varianto, naudokite pomidorus be aliejaus)
- 1 didesnės česnako skiltelės
- 1 šaukštelio gryno medaus
- 1 šaukštelio šviežių čiobrelių
- 1 šaukštelio šviežio raudonėlio
- 1,5 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 2-3 šaukštų vandens (jei reikia)
Kaip pasigaminti saulėje džiovintų pomidorų užtepėlę:
- Saulėje džiovintus pomidorus, česnaką, žoleles, citrinos sultis ir medų sudėkite į virtuvinį kombainą ar maisto smulkintuvą sutrinkite.
- Pagal poreikį įpilkite vandens (priklausomai nuo norimos tekstūros).
- Sutrinkite masę iki vientisos tekstūros ir patiekite su šviežiomis žolelėmis ar kitais mėgstamais pagardais.
- Mėgaukitės su pasirinktu patiekalu.