Augalinis karamelinis tortas
Gaminkite šį tortą ir pasikvieskite svečių
Ar žinojote, kad gardų karamelės skonį galite sukurti iš vos kelių paprastų ir sveikatai nežalingų ingredientų? Žemės riešutai kartu su datulėmis sukuria išties gardų sūdytos karamelės skanėstą! Jei dar nesate ragarvę šio derinio, dabar pats metas išbandyti šį nuostabų skonį ir pasigaminti kreminį karamelinį tortą!
Tam tikrai nereikia daug. Pradžiai tereikia šviežių datulių, kokosų kremo, riešutų sviesto ir savo pasirinktų riešutų. Vėliau, žinoma, galite puošti kaip norite, kad tortas atrodytų kuo gražesnis. Tai gali būti traškūs žemės riešutai, šviežios uogos ir vaisiai ar kas nors kita, ką tik sugalvojate ar tuo metu turite namuose.
Kai pagaminsite šį tortą, nepamirškite pasikviesti svečių, kad ir jie galėtų pasimėgauti nuostabiu skanėstu!
Kiekis: 8-10 smaližių
Paruošimo laikas: 45 minutės + laikas sustingti šaldytuve
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums prireiks:
Pagrindui:
- 1/3 puodelio kokosų traškučių
- 1/2 puodelio pasirinktų riešutų (pavyzdžiui, anakardžių ir / arba skrudintų žemės riešutų)
- 1/3 puodelio migdolų
- 10-12 šviežių datulių be kauliukų
- 1 šaukšto kambario temperatūros kokosų aliejaus
Įdarui:
- 2-3 didesnių saujų minkštų datulių be kauliukų (patartina prieš naudojant datules 30 minučių pamirkyti – taip jos dar labiau suminkštės)
- 200-250 ml geros kokybės žemės riešutų sviesto be pridėtinio cukraus (tinka ir naminis, iš anksto paruoštas žemės riešutų sviestas su šiek tiek druskos)
- 800 ml sustingusios kokosų grietinelės (iš anksto padėkite apverstą riebaus kokosų pieno skardinę į šaldytuvą ir naudokite tik sustingusią dalį, o skystį nupilkite ir panaudokite kitiems receptams. Pvz. troškiniui ar sriubai)
- žiupsnelio natūralios vanilės (jei norite)
Kaip pagaminti veganišką karamelinį pyragą:
- Visus pagrindo ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą arba maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Sudėkite masę į kepimo popieriumi išklotą torto formos indą (rekomenduojame 20-24 cm skersmens apvalios formos) ir kuo tolygiau paskirstykite.
- Tada įdėkite torto indą į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Pradėkite gaminti įdarą. Į virtuvinį kombainą ar maisto smulkintuvą sudėkite kokosų grietinėlę (kremą), žemės riešutų sviestą, datules ir šiek tiek natūralios vanilės. Trinkite tol, kol gausis vientisa, kreminė tekstūra.
- Ant torto pagrindo sudėkite įdarą ir įdėkite pyragą į šaldiklį bent jau 4 valandoms arba visai nakčiai.
- Prieš patiekdami ištraukite tortą iš šaldiklio ir leiskite jam bent valandą pastovėti šaldytuve.
- Papuoškite bet kuo, kas jums patinka, ir mėgaukitės!