Beigelių skonio duonelės su sėklomis
Nei mielių, nei glitimo neturinčios beigelių stiliaus duonelės, kurios yra gardžios ir sveikos. Puikiai tinka užkandžiams ar garnyrui. O svarbiausia, jas galima greitai ir lengvai paruošti, todėl nereikia ilgai vargti virtuvėje. Jei jau seniai svajojate apie sveikus kepinius, šį receptą tikrai verta išbandyti!
Kiekis: maždaug 10-12 duonelių
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Duonelėms:
- 3 šaukštų linų sėmenų miltų + ½ puodelio vandens
- ½ puodelio tirpinto kokosų aliejaus
- 2 šaukštų klevų sirupo
- 2 puodelių manijokų miltų
- ½ puodelio tapijokos krakmolo
- 1 puodelio kokosų miltų
- ½ puodelio ryžių miltų
- 2 + ½ a.š. kepimo miltelių
- ⅓ puodelio + 1-2 šaukštų vandens
Sėklų pabarstukams:
- 2 šaukštų svogūnų miltelių arba granulių
- 2 v.š. česnako granulių arba miltelių
- 4 šaukštų sezamo sėklų
- 1 v.š. aguonų sėklų
- 1 a.š. jūros druskos
Kaip paruošti duoneles?
Pirmiausia nedideliame dubenėlyje sumaišykite maltus linų sėmenis ir vandenį ir atidėkite į šalį. Tada didesniame dubenyje sumaišykite visus kitus sausus ingredientus. Į sausus ingredientus įpilkite ištirpinto kokosų aliejaus, klevų sirupo, vandens ir atidėtą linų sėmenų mišinį. Minkykite tešlą tarp rankų, kol gausite vientisą tešlos mišinį. Tada tešlą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos arba virtuvės paviršiaus ir ant viršaus uždėkite kitą kepimo popieriaus lapą. Kočiokite tešlą per kepimo popierių, kol ji taps maždaug ½ cm storio. Tada supjaustykite tešlą į maždaug vienodo dydžio stačiakampius ir kiekvieną stačiakampį rankomis suformuokite į duonelę. Puode užvirinkite vandenį (jei norite, įpilkite 1-2 arbatinius šaukštelius sodos, kad tešla būtų minkštesnė) ir į verdantį vandenį sudėkite duoneles. Virkite apie 1-2 minutes, tada sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiekvieną duonelę pabarstykite sėklų mišiniu. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 18-20 minučių ir mėgaukitės!