Gaivios ir skanios mangų salotos
Saldus mangas, pomidorai ir traškūs salotų lapai bei žiediniai kopūstai sukuria gardžias salotas, kurios puikiai tinka kaip atskiras patiekalas arba kaip gaivus garnyras prie pagrindinio patiekalo.
Be nuostabaus skonių derinio, šiose vasariškose salotose slypi dar ir daug gėrybių. Mangai palaiko imuninę sistemą, švieži pomidorai rūpinasi kepenų gerove, o žaliosios lapinės daržovės aprūpina organizmą stipriais elektrolitais ir naudingomis mineralinėmis medžiagomis. Tikrai galingas ir skanus derinys, atgaivinantis jūsų kūną – būtinai išbandykite!
Kiekis: dviem salotų mėgėjams
Paruošimo laikas: 25 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 300 g prinokusių ir sultingų mangų kubelių (šviežių arba šaldytų ir atšildytų)
- 200 g vyšninių pomidorų
- 150 g salotų mišinio (romaninių salotų arba špinatų, pagal skonį)
- 100 g šviežių žiedinių kopūstų žiedynų
- 1 nedidelio raudono svogūno
- 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1 šaukšto klevų sirupo
- ½ arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių (neprivaloma)
Kaip paruošti mangų salotas:
- Pirmiausia į didelį dubenį suberkite mango kubelius, šviežias daržoves ir sumaišykite.
- Tada nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, klevų sirupą ir garstyčių miltelius (jei naudojate).
- Užpilkite padažą ant salotų, dar kartą išmaišykite ir mėgaukitės!