Grilyje keptos cukinijos
Jaukiems grilio vakarams su šeima ar draugais
Daržovės, o ypač cukinijos, puikiai tinka kepimui grilyje. Mėgaukitės sveika vasara ir kitam kepsnių vakarėliui pasiimkite cukinijų griežinėlių – skanus ir lengvas užkandis garantuotas!
Jei nemėgstate kepti ant grotelių, cukinijos griežinėlius galite kepti ir orkaitėje.
Kiekis: 3-4 daržovių mėgėjams
Paruošimo laikas: 25 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 2 nedidelių cukinijų (apie 500 g)
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (neprivaloma)
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
- 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
- ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
Kaip paruošti ant grotelių keptą cukiniją:
- Pirmiausiai įkaitinkite kepsninę.
- Tada paruoškite cukinijas. Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite 0,5-1 cm storio griežinėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žolelėmis ir druska.
- Dėkite prieskoniais pagardintus griežinėlius ant įkaitinto grilio ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
- Patiekite su bet kuo, ką mėgstate.
P.S. Jei norite į grilio vakarėlį atsinešti cukinijų griežinėlius, galite juos pasiruošti namuose ir pasiimti kartu. Supjaustykite cukiniją. Dubenėlyje sumaišykite prieskonius su alyvuogių aliejumi, aptepkite cukinijos griežinėlius prieskonių mišiniu ir sudėkite į uždengiamą dėžutę ar stiklinį indą, kad jie pasimarinuotų. Jei norite mėgautis cukinija be riebalų, paprasčiausiai nenaudokite aliejaus.
Related Posts
01
Rgp
Azijietiška miso sriuba be sojos
- Posted by Erki
- 0 comments
Azijietiška miso sriuba su jūros dumbliais
Jei mėgstate japoniškus skonius, ši sriuba tikrai sužadins jūsų skonio rece...
31
Sau
Veganiškas tzatziki pagardas
- Posted by Erki
- 0 comments
Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių
Prieš jus klasikinio graikiško tzatzik...
26
Sau
Traškūs bulvių kąsneliai
- Posted by Erki
- 0 comments
Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų
Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors sk...
18
Sau
Šildanti avinžirnių ir makaronų sriuba
- Posted by Erki
- 0 comments
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat kaip pas močiutę
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat, lyg močiutės. Šioje šilda...
15
Sau
Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo
- Posted by Erki
- 0 comments
Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam n...
27
Gru
Veganiškas netikras zuikis iš lęšių
- Posted by Erki
- 0 comments
Ar prisimenate iš vaikystės netikrą zuikį? O ar žinojote, kad netikras zuikis gali būti be mėsos? Visiškai augalinės kil...
18
Gru
Šildantis obuolių glotnutis su prieskoniais
- Posted by Erki
- 0 comments
Aromatingas obuolių glotnutis su cinamonu Kalėdoms ir ne tik
Kokteiliai nebūtinai turi būti tik vėsinantis vasaros užka...
18
Gru
Meduolių skonio keksiukai be glitimo
- Posted by Erki
- 0 comments
Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais
Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypati...
12
Gru
Apskrudę orkaitėje kepti kopūstai
- Posted by Erki
- 0 comments
Ar esatę bandę keptų kopūstų?
O kaip jums skamba toks kopūstų patiekalas - kepti kopūstai kokosų padaže? Mes rekomenduo...
07
Gru
Trinta žiedinių kopūstų ir bulvių sriuba
- Posted by Erki
- 0 comments
Šildanti maistinga sriuba
Tai sriuba, kurioje sudera maistingomis medžiagomis turtingi žiediniai kopūstai ir maistingo...
30
Lap
Klasikinės bulvių salotos su naminiu veganišku majonezu
- Posted by Erki
- 0 comments
Klasikinės bulvių salotos su majonezu - sveikatai palankus receptas
Ar žinojote, kad iš anakardžių riešutų galima pasig...
23
Lap
Juodųjų pupelių “mėsos” kukuliai su pomidorų padažu ir spagečiais be glitimo
- Posted by Erki
- 0 comments
Augaliniai "mėsos kukuliai" pomidorų padaže
Ar žinojote, kad ankštiniai yra puiki alternatyva mėsai? Iš jų galima gamin...