Jaukiems grilio vakarams su šeima ar draugais
Daržovės, o ypač cukinijos, puikiai tinka kepimui grilyje. Mėgaukitės sveika vasara ir kitam kepsnių vakarėliui pasiimkite cukinijų griežinėlių – skanus ir lengvas užkandis garantuotas!
Jei nemėgstate kepti ant grotelių, cukinijos griežinėlius galite kepti ir orkaitėje.
Kiekis: 3-4 daržovių mėgėjams
Paruošimo laikas: 25 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 2 nedidelių cukinijų (apie 500 g)
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (neprivaloma)
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
- 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
- ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
Kaip paruošti ant grotelių keptą cukiniją:
- Pirmiausiai įkaitinkite kepsninę.
- Tada paruoškite cukinijas. Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite 0,5-1 cm storio griežinėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žolelėmis ir druska.
- Dėkite prieskoniais pagardintus griežinėlius ant įkaitinto grilio ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
- Patiekite su bet kuo, ką mėgstate.
P.S. Jei norite į grilio vakarėlį atsinešti cukinijų griežinėlius, galite juos pasiruošti namuose ir pasiimti kartu. Supjaustykite cukiniją. Dubenėlyje sumaišykite prieskonius su alyvuogių aliejumi, aptepkite cukinijos griežinėlius prieskonių mišiniu ir sudėkite į uždengiamą dėžutę ar stiklinį indą, kad jie pasimarinuotų. Jei norite mėgautis cukinija be riebalų, paprasčiausiai nenaudokite aliejaus.