Receptai, Saldu

Vafliai be glitimo

Skanūs vafliai su medumi ir uogomis

Šilti vafliai su saldžiu klevų sirupu ir uogomis – skamba idiliškai, ar ne? Kad šis gardus skonių derinys būtų sveikas, dalijamės sveikuoliška, klasikinių belgiškų vaflių versija, kurioje nėra nė gramo kviečių, kiaušinių ar pieno produktų. Plaktoje tešloje susijungia avižos be glitimo, avinžirnių miltai ir karamelizuotas kokosų cukrus. Kadangi vafliuose yra šiek tiek aukštos kokybės aliejaus, tiems, kurie mėgsta rytą be riebalų, rekomenduojame mėgautis vafliais kaip puikiu popietės užkandžiu ar saldžiu kąsneliu vakare, o ne pusryčiams.

Kiekis: 4-5 dideli pusiau minkšti vafliai
Paruošimo laikas : 30 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 135 g avižinių miltų be glitimo
  • 60 g avinžirnių miltų
  • 2,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (geriausia ekologiškų)
  • 310 ml kambario temperatūros vandens
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus arba lydyto kokosų aliejaus
  • 2-3 šaukštų kokosų cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio natūralaus nealkoholinio vanilės ekstrakto arba 0,25 arbatinio šaukštelio grynos vanilės miltelių (nebūtina).
  • nedidelio žiupsnelio druskos (skoniui subalansuoti)
  • medaus arba klevų sirupo (serviravimui)
  • šviežių aviečių arba kitų mėgstamų uogų (serviravimui).
  • vaflių keptuvės

Kaip pasigaminti vaflius be glitimo?

Pirmiausiai įkaitinkite vaflinę. Kol prietaisas įšils, paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus su cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Tada į sausus ingredientus supilkite aliejų ir vandenį ir išmaišykite iki vientisos masės. Maišymui vietoj šaukšto tinka šluotelė – su ja tešla tampa dar vientisesnė.

Kai tešla paruošta ir vaflinėje pasiekta tinkama temperatūra, ant įkaitusios vaflinės dėkite reikiamą kiekį tešlos, uždarykite dangtį ir kepkite vaflius pagal vaflinės instrukcijas. Procesą kartokite, kol prisikepsite vaflių. Paruoštas vaflis turi būti šiek tiek traškus iš viršaus, o viduje – gražiai iškepęs ir purus. Patiekite vaflius su skystu medumi arba klevų sirupu ir šviežiomis avietėmis.

P.S. Jei norite ypač traškaus rezultato, prieš tai vaflius patepkite plonu aliejaus sluoksniu.

Parašykite komentarą