Medical Medium, Receptai, Sūru

Sveikuoliškas burito dubenėlis

Sveikuoliskas burito dubenelis

Dubenėlis, kuriame susijungia vien geri dalykai!

Turime jums kai ką ypatingo! Manome, kad sveikuoliškas burito dubenėlis be grūdų yra puikus pasirinkimas vasaros susibūrimams, lengviems pietums ar vakarienei. Pasiimkite į paplūdimio pikniką ar barbekiu vakarėlį su draugais.

Traškūs žiediniai kopūstai, kvapnūs pomidorai, kreminis avokadas ir aromatingas laimas sukuria tikrai gerą derinį, kurį tiesiog privalote išbandyti!

Šis sveikuoliškas burito receptas yra pagal „Medical Media“ receptą. Originalų receptą galite rasti čia.

Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas: 25 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jum reikės:

Salotoms:

  • salotų mišinio arba kitų pasirinktų salotū (pvz., iceberg salotų arba špinatų)
  • šviežiai spaustų laimo arba citrinos sulčių
  • aitriosios paprikos dribsnių

Žiedinių kopūstų ryžiams:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų prieskonių
  • ½ arbatinio šaukštelio maltos paprikos
  • ¼ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų arba švelnios aitriosios paprikos (neprivaloma)
  • nedidelės saujos smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų

Salsai:

  • 250-300 g kubeliais pjaustytų pomidorų (apie 2-3 didesni pomidorai)
  • 1 skiltelės česnako
  • saujos smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų
  • 1 nedidelio raudono svogūno
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų laimo sulčių

Gvakamolei:

  • 1 avokado
  • 1-2 šaukštų šviežiai spaustų laimo sulčių
  • ½ smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
  • 2 šaukštų smulkiai supjaustytų raudonųjų svogūnų
  • nedidelės saujos smulkiai supjaustytų pomidorų
  • Gochugaru pipirų grūdelių (neprivaloma)

Kaip pasigaminti skanųjį burito dubenėlį:

  1. Nuplaukite ir paruoškite daržoves.
  2. Tada pagaminkite žiedinių kopūstų ryžius. Ryžius geriausia gaminti virtuviniu kombainu, bet galite juos tarkuoti ir rankomis su tarka. Jei naudojate virtuvinį kombainą, sulaužykite arba supjaustykite žiedinio kopūsto galvutę mažesniais žiedynais ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Žiedinį kopūstą smulkinkite, kol susidarys į ryžius panašūs grūdeliai. Tada į dubenį supilkite žiedinių kopūstų ryžius ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
  3. Kai ryžiai bus paruošti, pradėkite gaminti salsą. Salsai sumaišykite smulkiai supjaustytus pomidorų kubelius, raudonąjį svogūną, česnaką, šviežią kalendrą ir laimo sultis. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  4. Galiausiai paruoškite gvakamolę. Avokadą sutrinkite šakute kartu su česnaku, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytus pomidorus, raudonąjį svogūną ir Gochugaru pipirų grūdelių (jei norite).
  5. Kai viskas paruošta, sudėkite viską į vieną dubenėlį. Pirmiausia į dubenį sudėkite žaliąsias salotas, tada žiedinius kopūstus, pomidorų salsą ir gvakamolę. Pabarstykite šviežiomis žolelėmis, apšlakstykite laimo sultimis ir iš karto mėgaukitės!

Ar matėte kitus mūsų žiedinių kopūstų receptus? Būtinai apžiūrėkite ir pabandykite, pavyzdžiui, šiuos žiedinių kopūstų steikus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *