Receptai, Sūru, Užkandžiai

Traškūs bulvių kąsneliai

Keptos bulves

Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų

Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors skanaus. Ir būtent šie traškūs bulvių kąsneliai, kurių receptą jums pristatome, puikiai patenkina šį troškimą. 

O geriausia dalis ta, kad šis bulvių patiekalas taip pat sveikas ir be jokių pridėtinių riebalų. Be to, jį lengva pagaminti, o ingredientai yra tokie, kokius greičiausiai turite po ranka namuose.

Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 600 g nuskustų bulvių
  • 35 g bulvių krakmolo
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų rozmarinų
  • ¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
  • ¼ arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba daugiau pagal skonį)

Kaip gaminti bulvių kąsniukus:

  1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite garuose. 
  2. Kai bulvės bus išvirtos, leiskite joms šiek tiek atvėsti ir sudėkite jas į vidutinio dydžio dubenį. 
  3. Sutrinkite bulves bulvių trintuvu. Tada suberkite krakmolą ir prieskonius ir minkykite rankomis, kol gausite daugiau ar mažiau vientisą masę.
  4. Tada iš mišinio rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus (maždaug po 1 valgomąjį šaukštą mišinio vienam rutuliukui) ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. 
  5. Atsargiai suplokite rutuliukus su šakute.
  6. Bulvių kąsniukus kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol bulvės taps auksinės spalvos. 

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *