Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų
Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors skanaus. Ir būtent šie traškūs bulvių kąsneliai, kurių receptą jums pristatome, puikiai patenkina šį troškimą.
O geriausia dalis ta, kad šis bulvių patiekalas taip pat sveikas ir be jokių pridėtinių riebalų. Be to, jį lengva pagaminti, o ingredientai yra tokie, kokius greičiausiai turite po ranka namuose.
Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 600 g nuskustų bulvių
- 35 g bulvių krakmolo
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintų rozmarinų
- ¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- ¼ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
- ¼ arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba daugiau pagal skonį)
Kaip gaminti bulvių kąsniukus:
- Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite garuose.
- Kai bulvės bus išvirtos, leiskite joms šiek tiek atvėsti ir sudėkite jas į vidutinio dydžio dubenį.
- Sutrinkite bulves bulvių trintuvu. Tada suberkite krakmolą ir prieskonius ir minkykite rankomis, kol gausite daugiau ar mažiau vientisą masę.
- Tada iš mišinio rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus (maždaug po 1 valgomąjį šaukštą mišinio vienam rutuliukui) ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Atsargiai suplokite rutuliukus su šakute.
- Bulvių kąsniukus kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol bulvės taps auksinės spalvos.
Skanaus!