Burnoje tirpstantis trupininis pyragas
Šis uogų skanėstas su traškia plutele yra tikrai paprastas ir gaivus desertas, kuris neabejotinai pamalonins jūsų skonio receptorius.
Kaip visada, dalinamės receptu be rafinuoto cukraus, kvietinių miltų ir karvės pieno ar kiaušinių!
Gaminimas toks paprastas ir greitas, kad jis puikiai tinka bet kokiai progai bet kokiu metu – net ir darbo dienos vakarui.
Šis trupininis pyragas – puikus skonių derinys! Manome, kad šis traškus skanėstas gali tapti nauju mėgstamiausiu skanėstu mažiems ir dideliems saldumynų mėgėjams.
Kiekis: 6-8 smaližiams
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Obuolių ir uogų įdarui:
- 400 g norimų obuolių (susmulkintų)
- 500 g mėlynių arba kitų pasirinktų uogų (šviežių arba šaldytų)
- 65 g (5 šaukštai) kokosų cukraus
- 2 šaukštų tapijokos krakmolo
- 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono
Trupiniams:
- 90 g avižinių miltų be glitimo
- 60 g migdolų miltų
- 50 g kokosų cukraus
- 40 g tapijokos krakmolo
- 50 g kokosų aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės (neprivaloma)
Kaip pasigaminti uogų trupiniuotį:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C.
- Supjaustykite obuolius ir sudėkite į didelį dubenį, suberkite uogas, kokosų cukrų, tapijokos krakmolą, citrinos sultis ir cinamoną.
- Kruopščiai išmaišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
- Vaisių ir uogų mišinį supilkite į didesnį kepimo indą (pavyzdžiui, 15×23 cm arba 20×20 cm kepimo indą).
- Padegnimui sumaišykite trupiniams skirtus ingredientus. Pradėkite nuo sausų ingredientų. Dubenyje pirmiausiai sumaišykite tapijokos krakmolą, kokosų cukrų ir avižinius miltus.
- Tada supilkite išlydytą kokosų aliejų ir minkykite tarp pirštų, kol viskas susimašys.
- Jei mišinys atrodo per sausas, įpilkite šiek tiek daugiau kokosų aliejaus.
- Kai baigsite gaminti trupinius, apibarstykite jais uogų ir obuolių mišinį ir pašaukite skanėstą į orkaitę 30 minučių.
- Kepkite, kol viršus taps auksinės spalvos.
- Skaunaukite kol patiekalas šiltas!