Naminis avinžirnių kišas su daržovėmis
Kad galėtumėte mėgautis sveiku patiekalu ar užkandžiu be glitimo ir riebalų pertekliaus, dalijamės gardžiu pilno grūdo kišo receptu, kuriame gausu daržovių ir vien tik augalinės energijos!
Šį kišą pagaminti labai lengva – praktiškai užtenka tik sumaišyti ingredientus ir pikantiškas pyragas jau paruoštas mėgautis!
Receptų įkvėpimo šaltinis: Medical medium
Kiekis: 6-8 porcijos
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 360 g šviežių brokolių žiedynų
- 2-3 vidutinio dydžio raudonųjų vogūnų (smulkiai supjaustytų)
- 500 g vyšninių pomidorų (perpjautų per pusę)
- 4 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 2 šaukštelių jūros arba Himalajų druskos
- pipirų pagal skonį
- 2 šaukštelių džiovintų žolelių (pvz., raudonėlio, čiobrelių)
- 6-8 skiltelių česnako
- 370 g avinžirnių miltų
- 470 ml vandens
Kaip pasigaminti avinžirnių kišą:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir paruoškite daržoves.
- Brokolius padalinkite mažais žiedynais, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, o svogūną nulupkite ir susmulkinkite.
- Visas daržoves sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Taip pat sudėkite neluptas česnako skilteles (česnaką nulupkite po kepimo!) ir pašaukite viską į orkaitę. Kepkite daržoves 15-20 minučių.
- Išimkite daržoves iš orkaitės ir atidėkite į šalį, kad paruoštumėte tešlą.
- Į dubenį įpilkite vandens, sudėkite avinžirnių miltus, prieskonius, citrinos sultis ir nuluptą kepintą česnaką.
- Tešlą išminkykite iki vientisos masės.
- Paskutiniame etape apkeptas daržoves iš kepimo skardos perkelkite į didesnį ir užpilkite tešlos mišiniu. Kruopščiai išmaišykite ir supilkite į kepimo indą.
- Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 15-20 min. 180 laipsnių C temperatūroje, kol viršus taps auksinės spalvos.
- Leiskite šiek tiek atvėsti, supjaustykite griežinėliais ir mėgaukitės!
P.S. Taip pat galite pasigaminti mažyčių pyragaičių, supylę mišinį į keksiukų formeles!