Receptai, Sūru

Veganiškas tzatziki pagardas

veganiskas tzatziki

Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių

Prieš jus klasikinio graikiško tzatziki padažo receptas iš sveikatai palankių ingredientų. Šis šaltas padažas yra ir gaivus, ir skanus, ir lengvai paruošiamas, ir suderinamas su Medical Medium mitybos principais. 

Nors klasikinis tzatziki gaminamas iš graikiško jogurto, šis receptas yra 100% augalinis ir nė kiek ne mažiau gardus bei aromatingas. Šio mūsų tzatzikio žvaigždė – gardūs anakardžiai, kurie padažui suteikia nuostabią šilkinę tekstūrą bei kreminį skonį. Nors padaže yra daug riešutų, švieži agurkai ir prieskoninės žolelės padažą padaro aromatingu bei gaiviu. Išbandykite!

Kiekis: apie 490 g padažo
Paruošimo laikas: 20 minučių + laikas riešutams mirkyti
Sudėtingumo lygis: lengvas

  • 150 g anakardžių + vanduo mirkymui
  • 50 ml citrinos sulčių
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 400 g šviežio agurko, nulupto
  • 20 g šviežių krapų
  • 35 g svogūno laiškų
  • 150 ml vandens (padažui)
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip paruošti tzatziki:

  1. Pirmiausiai išmirkykite riešutus. Geriausia riešutus mirkyti per naktį šaltame vandenyje. Tačiau jei neturite tiek laiko ar nesate tokie kantrūs ir norite iš karto pereiti prie padažo, sudėkite anakardžius į karščiui atsparų dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir 15-20 min. Pamirkykite.
  2. Kai riešutai suminkštės, sudėkite juos į maisto smulkintuvą  arba virtuvinį kombainą. Išspauskite citrinos sulčių, sudėkite šviežią česnaką, įberkite žiupsnelį druskos ir galiausiai supilkite vandenį. Tada plakite, kol susidarys šilkinis padažas. Jei reikia, dar pagardinkite prieskoniais ir sudėkite padažą į dubenį, kad pastovėtų kelias minutes.
  3. Nuplaukite ir nulupkite šviežią agurką ir jį smulkiai sutarkuokite. Iš tarkuoto agurko išspauskite vandens perteklių ir sudėkite į dubenį su anakardžių padažu. 
  4. Susmulkinkite svogūno laiškus bei krapus ir įmaišykite juos į padažą. Viską gerai sumaišykite ir iš karto mėgaukitės!

Šis padažas puikiai tinka valgyti kartu su virtomis bulvėmis arba kitomis daržovėmis arba jį galima kabinti daržovių juostelėmis ar pagardinti salotas.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *