Receptai, Sūru

Veganiški bulvių suktinukai be glitimo

Bulviu suktinukai be glitimo

Bulvių suktinukai be glitimo

Suktinukai yra gardus ir sotus patiekalas, tačiau dažnai skirtingus suktinukus vienija vienas ir tas pats dalykas – glitimas sudėtyje, kurio daugelis iš mūsų norėtų vengti dėl savo sveikatos priežasčių.

Kita vertus, kartais norisi skanaus pikantiško patiekalo, ar ne? Čia į pagalbą vėl ateina ne kas kita, o nepakartojama bulvė! Kartais nesusimąstome, ką gali ši nuostabi daržovė!

Bulvių suktinukai yra 100% be glitimo, grūdų, be jokių miltų ar sveikatai nepalankių priedų. Tik bulvės, kelios švelnaus česnako skiltelės ir šiek tiek saldaus klevų sirupo. Bulvių suktinukai yra lengvai virškinamas ir sveikas patiekalas, kuriam pagardinti tinka bet koks įdaras – kokio tik geidžia širdis.

Paruoškite suktinukus skaniai vakarienei, pasiimkite į iškylą arba patiekite draugams, nes jį lengva pagaminti ir nereikia valandų valandas praleisti virtuvėje!

Kiekis: nuo vieno iki dviejų asmenų
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

Pagrindui:

Įdarui:

  • 4-6 salotų lapų
  • ½ puodelio mėgstamų daigų (pvz. liucernos)
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • ½ šviežio agurko
  • ½ raudonojo svogūno
  • nedidelės saujos smulkiai supjaustytų šviežių žolelių (tinka bazilikai, petražolės, čiobreliai arba kalendros)

Kaip pasigaminti bulvių suktinukus:

  1. Nulupkite, supjaustykite bulves ir išvirkite ant garų.
  2. Išvirtas bulves sudėkite į virtuvinį kombainą, įpilkite klevų sirupo, druskos ir česnakų miltelių. Maišykite tol, kol mišinys taps tolygios šilkinės tekstūros.
  3. Tada kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite mišinį ant skardos (padalykite mišinį maždaug į dvi lygias dalis, kad gautumėte du pagrindus, jei reikia, naudokite dvi kepimo skardas).
  4. Formuodami mišinį ant kepimo indo, naudokite prieš tai sudrėkintą mentele arba šaukštą, kad būtų lengviau paskirstyti mišinį.
  5. Kepkite 180-200 laipsnių C orkaitėje 15-20 minučių, kol bulvių tešlą įgaus auksinę spalvą. Tada išimkite kepimo indą iš orkaitės ir prieš nuimdami kepimo popierių leiskite lakštams visiškai atvėsti.
  6. Norėdami patogiai nuimti kepimo popierių, apverskite kepimo skardą ant pjaustymo lentelės ir atsargiai nuimkite popierių nuo apačios. Tą patį pakartokite ir su kitu lakštu. 
  7. Kol lakštai aušta, paruoškite įdarą. Nuplaukite ir griežinėliais supjaustykite šviežią agurką, raudoną svogūną, žaliąsias salotas ir per pusę perpjaukite vyšninius pomidorus. Kai apkepo gabaliukai atvės, tarp jų sudėkite pjaustytas daržoves ir žoleles ir mėgaukitės šiuo gardžiu patiekalu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *