Receptai, Sūru

Nori lapų dešrelės

Nori lapu desreles

Dešrelės, pagamintos jūros daržovių lapuose

Įprastos dešrelės yra mėgstamos tiek ant kasdienio, tiek ant šventinio stalo jau seniai. Klasikinėse dešrelėse, iš mėsos, yra daug riebalų ir kitų sveikatai nepalankių priedų.

Pagalvokite, o kas būtų, jei imtumėtės šiek tiek kitokio požiūrio ir pagamintumėte dešrelių be mėsos, be riebalų, o dešrelių skonis būtų dar geresnis nei įprastų? Ar norėtumėte pabandyti? 

Tam reikės šiek tiek laiko, tačiau procesas nėra sudėtingas. Viskas, ko jums reikia, tai šiek tiek žaliųjų grikių arba sorų, nori lapų, juodųjų pupelių, kelių svogūnų, įvairių prieskonių ir šiek tiek rankų darbo.

Gardžios nori lapų dešrelės puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek pasimėgavimui bet kuriuo kitu metu.

Kiekis: vidutiniškai 10-12 dešrelių
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: vidutinis

Jums reikės:

  • 10-12 nori lapų
  • 550 g juodųjų konservuotų pupelių (jei norite, galite jas išvirti patys)
  • 200 g žaliųjų grikių (neskrudintų. Jei norite, galite juos pakeisti sorų kruopomis)
  • 3 šaukštelių Himalajų druskos
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 2 šaukštelių mairūno
  • 1 šaukštelis malto muskato riešuto
  • žiupsnelio rozmarino
  • 4 šaukštų grikių miltų
  • 2-3 vidutinio dydžio svogūnų
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus arba vandens (kepimui, jei norite kepti be riebalų, aliejų pakeiskite vandeniu)

Kaip pasigaminti dešreles:

  1. Pirmiausiai išvirkite žaliuosius grikius. Tik stebėkite, kad grikiai nesuvirtų į košę ir išliktų birūs, nes jų tekstūra labai svarbi galutiniam rezultatui.
  2. Kol grikiai verda, paruoškite svogūnų mišinį. Keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus arba vandens, sudėkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Keptuvėje kaitinkite svogūnus, kol jie taps šiek tiek permatomi.
  3. Tada į svogūnų mišinį įberkite mairūno, muskato riešuto, druskos ir rozmarino. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  4. Tada nupilkite konservuotų juodųjų pupelių skystį, jas nuplaukite ir nusausinkite pupeles dubenyje.
  5. Pupeles šiek tiek sutrinkite šakute arba pirštais. Tik nenaudokite virtuvinio kombaino, nes taip mišinys taps tyre ir rezultatas gali būti ne toks geras.
  6. Kai pupelės bus sutrintos, sudėkite prieskoniais pagardintus pakepintus svogūnus ir 4 valgomuosius šaukštus grikių miltų.
  7. Išvirtus grikius nuskalaukite vėsiame vandenyje, nusausinkite ir suberkite į pupelių ir svogūnų mišinį.
  8. Viską gerai išmaišykite, kol gausite gerai išmaišytą, kvepiantį įdarą.
  9. Kai įdaras jau bus tinkamos konsistencijos, laikas formuoti dešreles. Paimkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro, pirštais suformuokite dešrelės formos gabalėlį ir dėkite jį į nori lapo vidurį.
  10. Pirštais šiek tiek sudrėkinkite nori lapo kraštus, kad jie geriau suliptų, ir užvyniokite kraštus ant dešrelės.
  11. Suvyniokite visas dešreles ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  12. Dešreles, kepkite 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje 15 minučių.
  13. Tada leiskite joms šiek tiek atvėsti ir patiekite su tuo, ką mėgstate.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *