Žaliasis vitaminų glotnutis
Jei norite valgyti daugiau žalumynų, pavasario-vasaros laikotarpis tam yra puikus metas – viskas, kas šviežia ir sveika, tampa lengvai prieinama! Lapiniai kopūstai ir špinatai puikiai tinka kokteiliams, taip pat ir ką tik išdygę jauni kiaulpienių lapeliai. Kartu su saldžiais vaisiais žalios lapinės daržovės sudaro puikų skonio derinį, nebijant nemalonaus „žalio” skonio. Vitaminų gausa garantuota! Be to, tai išmanus būdas įtraukti daugiau žalumynų ir į vaikų mitybą. Jei norite išbandyti žalumynus kokteiliuose, štai jums puikus receptas:
Kiekis: 2 kokteilių mėgėjams
Paruošimo laikas: 15 minučių
Dviem žmonėms: lengvas
Paruošimui reikės:
- 2 prinokusių bananų
- 100 g lapinių kopūstų, špinatų ar kitų pasirinktų žalių lapų (pvz., jaunų kiaulpienių lapų)
- Šviežiai spaustų apelsinų sulčių iš 2 apelsinų
- 200 g šviežio arba šaldyto ir atšildyto mango
- 100 ml vandens arba kokosų vandens (galite įpilti ir daugiau skysčio, priklausomai nuo norimos kokteilio konsistentcijos)
Kaip pasigaminti kokteilį?
Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir trinkite, kol gausis vientisa, šilkinė tekstūra. Gerkite iš karto!