Oficialus "Vimergy" platintojas Baltijos šalyse | Nemokamas pristatymas nuo 99€ | Greitas pristatymas
Susisiekite

Kepti žiediniai kopūstai

Röstitud-lillkapsas

Greitai ir traškiai apkepti žiediniai kopūstai

Ieškote greitos vakarienės ar pietų idėjos? Paruoškite traškius žiedinius kopūstus! Traškūs žiedinių kopūstų blyneliai yra greitai paruošiami, aromatingi ir puikiai tinka vakarienei, maistingiems pietums ar vasaros griliams. Leiskite žiediniams kopūstams jus nustebinti ir išbandykite šį receptą!

Kiekis: 4 valgytojams
Paruošimo laikas: 20 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Paruošti reikės:

  • 1 didelės žiedinio kopūsto galvos (išskirstytos žiedynais)
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. jūros druskos
  • 2 a.š. kario miltelių
  • ½ a.š. klevų sirupo

Patiekimui (neprivaloma):

  • Šviežių kalendrų arba petražolių

Kaip pasigaminti traškius žiedinius kopūstus?

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tuomet žiedinių kopūstų žiedynus sudėkite į didelį dubenį su alyvuogių aliejumi, jūros druska, kario milteliais ir klevų sirupu. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite prieskoniais pagardintus žiedynus ant kepimo skardos. Kalafiorų žiedynus kepkite orkaitėje 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol jie įgaus auksinę rudą spalvą. Iškeptus žiedinius kopūstus papuoškite šviežių kalendrų arba petražolių lapeliais ir patiekite su pasirinktu garnyru.

Kepimas ant grotelių : kalafiorus galite kepti ir ant grotelių. Kepkite 200-220 laipsnių C temperatūroje iki 15 min. arba kol žiedinių kopūstų išorė gražiai apskrus.

PAPILDOMAS KOMENTARAS