Traškūs krekeriai be glitimo
Jei mėgstate užkandžiauti, bet norite rinktis sveikesnius produktus, šie krekeriai su sėklomis gali tapti jūsų nauju mėgstamiausiu pasirinkimu! Šiuose krekeriuose nėra nei glitimo, nei mielių. Jie yra 100% augalinės kilmės. Skonis išties puikus, o traškumas tiesiog tobulas. Puikiai tinka kino vakarams, iškyloms, vakarėliams ar ilgiems žygiams. Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Kiekis: maždaug 10-12 krekerių
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 puodelio pasirinktų sėklų (pvz., saulėgrąžų, moliūgų, linų sėmenų ir kt.)
- 1 a.š. jūros druskos
- ⅔ puodelio manijokų miltų
- ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
- ¾ puodelio karšto vandens
Kaip pagaminti krekerius?
Pirmiausia dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Tada supilkite alyvuogių aliejų ir vandenį. Perkelkite mišinį į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir šaukštu paskirstykite maždaug ½ cm storio sluoksniu (arba galite iškočioti uždėję kitą kepimo popieriaus lakštą ant tešlos). Kai pasieksite reikiamą storį, peiliu išpjaukite, pavyzdžiui, stačiakampio formas – taip gausite gražios formos krekerius ir vėliau nereikės laužytingabaliukų. Krekerius pašaukite į 160 laipsnių C temperatūros orkaitę 30-35 minutėms.