Receptai, Sūru

Augalinė šildanti pomidorų sriuba

Augaline sildanti pomidoru sriuba

Šildanti ir gydanti sriuba

Šaltuoju metų laiku visada norisi pasimėgauti kuo nors skaniu ir šildančiu. Ar norėtumėte recepto tokios sriubos, kuri sušildytų, būtų sveika ir pamalonintų skonio receptorius? Dalijamės su jumis būtent tokiu receptu – vienu iš mūsų gardžių, bet tikrai skanių ir gydančių receptų – pomidorų sriubos receptu, kad galėtumėte pasimėgauti šildančiu patiekalu ir sustiprinti savo sveikatą!

Kiekis: 4-6 sriubos mėgėjams
Paruošimo laikas: 60 minučių (jei norite naudoti šviežius pomidorus, užtruksite šiek tiek ilgiau)
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 1 kg konservuotų pomidorų (jei norite naudoti šviežius pomidorus, pakepkite juos orkaitėje 180-200 laipsnių C temperatūroje 20-30 minučių)
  • 2-3 salierų stiebų
  • 4-5 vidutinio dydžio morkų
  • 3 vidutinio dydžio svogūnų
  • 1/2 šviežios aitriosios paprikos (jei nemėgstate aštraus maisto, galite dėti mažiau)
  • 4-5 skiltelių česnako
  • pagal skonį medaus, kokosų cukraus, klevų sirupo ar kito pasirinkto saldiklio (skoniams subalansuoti)
  • 3-4 lauro lapų
  • bazilikų arba kalendrų (šviežių arba džiovintų)
  • druskos, pipirų
  • tiek vandens, kad gerai apsemtų visą puodo turinį

Kaip pasigaminti pomidorų sriubą:

  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūną, morką, česnaką ir salierą ir lengvai pakepinkite puodo dugne (jei norite, galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi, bet tai nėra būtina).
  2. Tada į puodą sudėkite pomidorus (jei naudojate keptus pomidorus, švelniai juos sutrinkite), pakaitinkite kelias minutes ir įpilkite vandens.
  3. Mišinį užvirinkite, tada lengvai pavirkite su uždengtu dangčiu ant vidutinės kaitros apie 40-50 min.
  4. Kai morkos ir salierai suminkštės, sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu ir pagardinkite prieskoniais.
  5. Jei pageidaujate labai vientisos tekstūros, sriubą galite perkošti per sietelį.
  6. Patiekdami sriubą, į ją įberkite smulkiai supjaustytų, šviežių bazilikų, kalendrų arba svogūnų laiškų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *