Augalinė pica su grybais
Skani ir traški pica
Nuostabiai gardi pica su voveraitėmis ir augaliniu riešutų “sūriu”.
Šios picos skonis toks pat kaip įprastos picos, tačiau ji yra 100% augalinė, be grūdų, be mielių ir be glitimo. Nepaisant to, ji yra be galo gardi. O šitas skonių derinys yra nuostabus!
Pasigaminkite sveiką picą ir patiekite ją savo draugams!
Kiekis: dviems
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Picos pagrindui:
- 500 g garuose virtų ir atvėsintų bulvių
- 80 g bulvių krakmolo
- jūros druskos (pagal skonį)
Pomidorų padažui:
- 1 arbatinio šaukštelio mėgstamo džiovintų žolelių mišinio
- jūros druskos (pagal skonį)
- 100 g koncentruotos pomidorų pastos
- 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo arba kokosų cukraus
Anakardžių “sūriui”:
- 50 g anakardžių riešutų
- 3-4 šaukštų vandens
- ½ citrinos sulčių
- ½ arbatinio šaukštelio svogūnų ir česnakų miltelių
Voveraičių priedui:
- 30 g svogūnų
- 200 g šviežių voveraičių
Serviravimui:
- saujos šviežių bazilikų
- 120 g vyšninių pomidorų
Kaip pasigaminti picą:
Padą:
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir paruoškite picos pagrindą.
- Prieš tai garuose išvirtas bulves sutrinkite bulvių trintuvu arba šakute ir įmaišykite bulvių krakmolą.
- Minkykite tešlą rankomis, kol gausite tvirtą tešlos rutulį.
- Tada tešlos rutulį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suformuokite maždaug 0,5-1 cm storio picos pagrindą (arba, jei norite, kelias mažas picas).
- Picos padą kepkite 180 laipsnių C temperatūroje 30-35 minutes, kol jis įgaus auksinį atspalvį.
- Kol kepa picos pagrindas, paruoškite kitus priedus.
Pomidorų padažą:
- Nedideliame dubenyje sumaišykite 100 g koncentruotos pomidorų pastos su kokosų cukrumi arba klevų sirupu, pasirinktomis džiovintomis žolelėmis ir jūros druska.
Anakardžių “sūrį”:
- Sudėkite išmirkytus riešutus į maisto smulkintuvą, supilkite pusės citrinos sultis, 3-4 valgomuosius šaukštus vandens, jūros druską, svogūnų ir česnakų miltelius ir sutrinkite iki vientisos masės.
Paruoškite voveraičių įdarą:
- Susmulkinkite svogūną, per pusę perpjaukite vyšninius pomidorus.
- Keptuvėje (be aliejaus) apkepkite voveraites.
Picą:
- Kai padas bus paruoštas, pirmiausiai užtepkite pomidorų padažą.
- Tada ant viršaus uždėkite sluoksnį “sūrio”, pomidorų griežinėlius, apkepintas voveraites.
- Jei norite, dar pabarstykite žolelėmis.
- Kepkite picą dar 10 minučių 180 laipsnių C temperatūroje.
- Tada leiskite picai šiek tiek atvėsti, patiekite su šviežiais bazilikais ir mėgaukitės!