Augalinis bolgnese padažas
Bolognese padažas be mėsos! Su graikiniais riešutais ir grybais
Pasimėgaukite autentiškais itališkais skoniais net neišeidami iš namų! Jūsų dėmesiui – augalinis bolognese padažas, kuriame dera grybai, graikiniai riešutai, pomidorai ir gardžios prieskoninės žolelės. Patiekalas, kai iš pirmo kąsnio sunku patikėti, kad tai tikrai tik daržovių patiekalas. Jei ieškote visavertės maistingos alternatyvos klasikiniam bolognese padažui, bet lęšiai jums nepatinka (arba tiesiog reikia pokyčių), šis grybų ir graikinių riešutų padažas kaip tik jums! O patiektas ant spagečių be glitimo, jis ypač skanus. Įsitikinkite patys ir nustebinkite savo šeimą ar draugus!
Kiekis: 3-4 valgytojams
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Paruošti reikės:
- 200 g pievagrybių
- 100 g graikinių riešutų
- 1 raudonojo svogūno
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 2 česnako skiltelių
- 1 a.š. džiovintų bazilikų
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- 1 skardinės susmulkintų konservuotų pomidorų
- 1 v.š. kokosų aminos padažo (neprivaloma)
- Saujos šviežių bazilikų (patiekti)
- 1 a.š. svogūnų miltelių
- 1 a.š. česnako miltelių
- 1 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Žiupsnelio aitriosios paprikos dribsnių (neprivaloma, pagal pageidavimą)
- 400 g spagečių be glitimo
- ¼ puodelio vandens arba daržovių sultinio (naudokite pagal poreikį)
- Gaminimui: maisto smulkintuvo
Kaip paruošti augalinį bolognese padažą su grybais ir riešutais?
Sudėkite pievagrybius, graikinius riešutus, svogūną, morką ir česnaką į maisto smulkintuvą ir švelniai trinkite, kol gausite grūdėtos tekstūros mišinį. Būkite atsargūs, kad mišinio nepertrintumėte – siekite, kad jis būtų panašus į maltą mėsą. Tada įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją mišinį kartu su džiovintomis žolelėmis. Jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau vandens, jei matote, kad mišinys pradeda lipti prie keptuvės. Kelias minutes pakepkite mišinį keptuvėje, tada sudėkite konservuotus pomidorus, kokosų aminos padažą, druską ir pipirus. Jei mišinys dar atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau vandens arba daržovių sultinio. Pavirkite dar 10-20 minučių, kol padažas sutirštės ir išgaruos skysčio perteklius. Kol verda padažas, išvirkite spagečius pagal ant pakelio pateiktus nurodymus. Kai padažas bus paruoštas ir spagečiai išvirs, patiekite spagečius su bolgonese padažu.