Receptai, Sūru

Augalinis kreminis voveraičių rizotas

Augalinis kreminis voveraiciu rizotas

Kada paskutinį kartą mėgavotės rizotu?

Galbūt jums rizotas asocijuojasi su dideliu kiekiu sūrio, grietinėlės, sviesto, todėl rizoto visiškai stengėtės vengti? Tačiau turime jums gerų naujienų, nes dalinamės ypač kreminio voveraičių rizoto receptu, kuris yra visiškai augalinis ir be riebalų bei daug palankesnis organizmui!

Tik gryna augalinė energija ir gardžios voveraitės.

Kiekis: nuo vienos iki dviejų porcijų
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 120 g rizoto ryžių (jei norite, galite naudoti ir ruduosius ryžius. Naudojant ruduosius ryžius, procesas pagreitėja ir galima naudoti mažiau sultinio)
  • 200 g voveraičių (šviežių arba šaldytų)
  • 2 šaukštelių kokosų aliejaus
  • 1 šaukšto neriebaus kokosų pieno
  • 1 vidutinio dydžio raudono svogūno
  • 2 didesnių česnako skiltelių
  • 500-600 ml daržovių sultinio
  • juodųjų pipirų, jūros druskos, šviežių petražolių arba čiobrelių pagal skonį

Kaip pasigaminti voveraičių rizotą:

  1. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 1 arbatinį šaukštelį kokosų aliejaus ir į karštą keptuvę suberkite pusę svogūno ir česnako (naudokite vidutinę kaitrą).
  3. Kelias minutes pakepinkite ir suberkite ryžius. 1-2 minutes kruopščiai maišykite, tada supilkite sultinį. Pilkite po truputį – po 1 samtį vis pamaišant. Maišykite, kol sultinys susigers į ryžius, o tada lėtai pilkite daugiau sultinio (po 1 samtį, kol sultinys baigsis; daugiau sultinio įpilkite tik tada, kai jis visas išgaruos).
  4. Kol rizotas verda, kitoje keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą kokosų aliejaus ir pakepinkite smulkintas voveraites su likusiu supjaustytu svogūnu ir česnaku. Kai viskas pradės virti, įpilkite pusę šaukšto sultinio, 1 šaukštą kokosų pieno, išmaišykite, išjunkite kaitrą ir palikite kelias minutes pastovėti.
  5. Kai sultinys baigsis ir ryžiai bus beveik paruošti, sumaišykite voveraičių mišinį su ryžiais, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais čiobreliais.
  6. Uždenkite keptuvę dangčiu ir prieš patiekdami palikite 2-3 minutes pastovėti.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *