Medical Medium, Receptai, Sūru, Sveikata

Bešamelio padažas iš žiedinių kopūstų

Veganiskas besamelio padazas

Klasikinis bešamelio padažas iš žiedinių kopūstų

Ar žinojote, kad žiediniuose kopūstuose yra labai daug vitaminų ir priešvėžinių junginių? Taigi, žiediniai kopūstai yra ne tik labai vertingi maistine prasme, bet ir išties universali daržovė, su kuria galima įdomiai eksperimentuoti virtuvėje.

Žiediniai kopūstai gerai tinka tiek pikantiškiems, tiek saldiems patiekalams. Dažnai sunku pastebėti, jog jie apskritai yra ten.

Taip yra ir su šiuo skaniu ir gardžiu padažu, kurio receptu dalinamės su jumis. Tai sveika klasikinio baltų miltų padažo versija, kurį tikriausiai prisimenate iš vaikystės, o gal net iš valgyklos. Šis receptas paremtas originaliu Medical medium receptu, kurį galite rasti čia.

Lengvai pagaminamas, tikrai skanus ir maistingas padažas garantuotas!

Kiekis: 3-4 valgytojams
Paruošimo laikas: 25 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 350 g žiedinių kopūsto (maždaug pusė didesnio žiedinio kopūsto)
  • ½ svogūno (susmulkinto)
  • 2 susmulkintų česnako skiltelių
  • 120 ml nesaldinto migdolų pieno (arba kokosų pieno, jei mėgstate kreminį padažą)
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • savo pasirinktų žolelių, pavyzdžiui, petražolių (nebūtina)

Kaip pagaminti bešamelio padažą iš žiedinių kopūstų:

  1. Išskaidykite žiedinų kopūstą žiedynais ir juos išvirkite garuose (apie 10-15 minučių arba ilgiau, jei reikia, kol žiediniai kopūstai suminkštės).
  2. Atidėkite į šalį, kad atvėstų.
  3. Tada keptuvėje pakepinkite svogūną. Jei reikia, vietoje aliejaus įpilkite šiek tiek vandens.
  4. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite smulkintą česnaką ir pakaitinkite dar 2-3 minutes.
  5. Atvėsusius garuose išvirtus žiedinius kopūstus sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su pakepintais svogūnais ir česnakais, citrinos sultimis, migdolų arba kokosų pienu, prieskoniais ir sutrinkite iki vientiso padažo konsistencijos.
  6. Patiekite kartu su bulvėmis ar kitomis mėgstamomis daržovėmis arba mėgaukitės su mėgstamais makaronais be glitimo.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *