Bulviniai blyneliai su gaiviu agurkų ir ridikėlių padažu
Jei pavargote nuo paprastų garuose virtų ar keptų bulvių arba tiesiog ieškote įdomaus bulvių patiekalo, šie bulviniai blyneliai gali būti tai, ko ieškojote! Tai visiškai neriebūs blynai, kuriuos galite paskaninti savo fantazija ir patiekti su kuo tik panorėję. Juos pagaminti greita ir lengva. Be to, šie bulviniai blyneliai puikiai tinka ir šalti, todėl tai puikus užkandis į darbą, kelionę, iškylą ar žygį!
Kiekis: dviem asmenims
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumas: lengvas
Paruošti reikės:
Blyneliams:
- 500 g nuskustų ir sutarkuotų bulvių
- 10 g tapijokos krakmolo (tinka ir bulvių krakmolas)
- Druskos
- Svogūnų miltelių (neprivaloma)
Agurkų ir ridikėlių padažui:
- 100 g griežinėliais pjaustyto šviežio agurko
- 60 g griežinėliais pjaustytų ridikėlių
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Nedidelės saujos smulkintų krapų
- 1 a.š. medaus (pagal skonį, bet nebūtina)
- Druskos (pagal skonį)
- Pipirų (pagal skonį)
- Žiupsnelio aitriosios paprikos dribsnių (neprivaloma)
Kaip gaminti bulvinius blynelius?
Pradėkite nuo blynų kepimo. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Kol orkaitė kaista, nulupkite ir sutarkuokite bulves į didelį dubenį (galite naudoti rankinę tarką arba, pavyzdžiui, virtuvinio kombaino tarkavimo funkciją). Tada iš tarkuotų bulvių išspauskite vandens perteklių, įmaišykite krakmolą ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Tinka svogūnų milteliai ir žiupsnelis druskos. Maišykite bulvių mišinį, kad krakmolas ir prieskoniai susimaišytų.
Iš masės suformuokite blynelius ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Dėkite bulvių masę tiesiai ant kepimo skardos ir suformuokite reikiamo dydžio ir storio blynus. Procesą kartokite, kol sunaudosite visą bulvių mišinį.
Tada įdėkite bulvinius blynus į 180 laipsnių C orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių. Paruoškite padažą. Į dubenį supjaustykite šviežius agurkus ir ridikėlius ir suberkite smulkintus krapus. Pagardinkite citrinos sultimis, druska, aitriąja paprika, pipirais ir medumi. Kai blyneliai bus paruošti, leiskite jiems kelias minutes atvėsti ant kepimo skardos, tada atsargiai išimkite iš skardos ir patiekite su aparuoštu padažu. Mėgaukitės iš karto arba laikykite sandariame inde šaldytuve.
P.S. Jei vienu metu norite pagaminti didesnę bulvinių blynų partiją, paprasčiausiai padauginkite recepte nurodytų ingredientų kiekį.