Soti ir maistinga bulvių tortilija su anakardžių kremu ir šviežiomis daržovėmis
Tortilijos be miltų, kad galėtumėte susukti ir ramiai pasimėgautis! Glitimo atsisakymas nereiškia, kad turite atsisakyti mėgstamų kepinių – anaiptol! Bulvinės tortilijos yra skanios, lanksčios ir puikiai tinka sukti, todėl galite pasigaminti ir šaltas, ir šiltas tortilijas. Į jas galite susukti ką tik norite arba ką turite namuose. Mūsų versijoje tortilijoje susuktos daržovės su anakardžių kremu. Išbandykite patys!
Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas: 35 min (jei naudojate iš anksto paruoštas bulves)
Sudėtingumas: lengvas
Jums reikės:
Tortilijai:
- 580 g garuose virtų bulvių
- 70 g tapijokos krakmolo
- Druskos (pagal skonį)
Anakardžių kremui:
- 80 g mirkytų anakardžių riešutų
- 10 ml citrinos sulčių
- Druskos (pagal skonį)
- 55 ml vandens
Įdarui:
- 40 g įvairių salotų lapų pagal skonį
- 25 g raudonųjų svogūnų
- 40 g šviežių agurkų
- Saujos smulkiai supjaustytų šviežių krapų
Kaip pasigaminti bulvių tortiliją?
Dideliame dubenyje sutrinkite garuose išvirtas bulves bulvių trintuvu arba rankomis ir suberkite krakmolą. Minkykite, kol susidarys tešlos rutulys, kuris nebelips prie rankų. Dėkite jį ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos arba virtuvės paviršiaus, o ant viršaus uždėkite dar vieną kepimo popieriaus lakštą. Bulvių tešlą iškočiokite į ploną maždaug pusės centimetro storio lakštą. Kepkite tortiliją 200 °C temperatūros orkaitėje 20-25 minutes arba kol tortilijos viršus paruduos. Išimkite tortiliją iš orkaitės ir, prieš nuimdami nuo kepimo popieriaus, leiskite jai šiek tiek atvėsti. Geriausias būdas nuimti tortiliją nuo kepimo popieriaus – išversti ją ant pasirinkto paviršiaus (pvz., virtuvės paviršiaus, didesnės pjaustymo lentelės ar kitos kepimo skardos) ir tada nuo tortilijos apačios lėtai nuimti kepimo popierių.
Kai tortilija bus paruošta ir atvėsinta, paruoškite anakardžių riešutų kremą ir įdarą. Norėdami pagaminti kremą, mirkytus anakardžių riešutus sudėkite į maisto smulkintuvą su citrinos sultimis, druska ir vandeniu ir sutrinkite iki vientisos masės. Tolygiai paskirstykite kremą ant tortilijos, o ant pusės tortilijos sudėkite pjaustytas daržoves. Suvyniokite tortiliją, perpjaukite per pusę ir mėgaukitės iš karto arba laikykite sandariame inde šaldytuve.