Trinta augalinė žirnelių sriuba
Labai skani žaliųjų žirnelių sriuba
Pasigaminkite nuostabiai žalią žirnelių sriubą bet kuriuo metų laiku – nors švieži žirneliai yra labai gerai, bet puikiai tinka ir šaldyti žalieji žirneliai (nes šaldyti žirneliai techniškai yra švieži).
Pavyzdžiui, ar žinojote, kad žalieji žirneliai naudingi ir metant svorį, ir auginant plaukus? Be to, žaliuosiuose žirniuose gausu antioksidantų, vitaminų, mineralinių medžiagų, naudingųjų riebalų rūgščių ir kokybiškų bei lengvai virškinamų augalinių baltymų. O dar skonis – žinoma, jis yra nuostabus. Kartu su šviežiomis žolelėmis, žalieji žirneliai yra tikrai puikus derinys!
Kiekis: 3-4 porcijos
Paruošimo laikas: 30-40 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 raudono svogūno (susmulkinto)
- 5 skiltelių česnako (susmulkinto)
- 2 pakuočių šaldytų žaliųjų žirnelių
- apie 800 ml daržovių sultinio arba vandens
- 2-3 didelių saujų šviežių bazilikų lapų
- 1 saujos šviežių mėtų (nebūtina)
- jūros druskos (nebūtina)
- 1 laimo sulčių (šviežiai spaustų)
- 1-2 saujos šviežių kalendrų
- svogūnų laiškų arba kitų šviežių žolelių serviravimui
Kaip paruošti žirnelių sriubą:
- Pasiimkite puodą ir supilkite ketvirtadalį puodo vandens ir smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką.
- Pavirkite, kol svogūnai suminkštės.
- Tada į svogūnų ir česnakų mišinį suberkite šaldytus žirnelius ir apie 300 ml vandens arba sultinio.
- Troškinkite, kol žirneliai suminkštės, ir įpilkite apie 400-500 ml sultinio arba vandens, sudėkite šviežius mėtų lapelius ir bazilikus.
- Maisto trintuvu sutrinkite sriubą iki kreminės konsistencijos.
- Pagardinkite jūros druska. Patiekite su smulkintomis kalendromis, svogūnų laiškais ir šviežiai spaustomis laimo sultimis.
Skanaus.