Receptai, Saldu

Citrininis pyragas be glitimo su glaistu

Citrininis pyragas be glitimo

Tiesiog tirpstantis burnoje citrininis pyragas 

Jei mėgstate saldumynus, šį gardų citrininį pyragą be glitimo tikrai turite išbandyti! Tuo labiau, kad šiame gardumyne nėra kiaušinių, pieno produktų, rafinuoto cukraus ir glitimo! Įsivaizduokite – ypatingai skanu ir tuo pačiu metu sveikatai palanku.

Iš avižinių dribsnių be glitimo, ryžių miltų, kokosų aliejaus ir citrinų sulčių iškepsite šį tikrai gardų pyragą. Malti linų sėmenys tešloje atlieka kiaušinio vaidmenį, o vietoj cukraus – karamelinio skonio klevų sirupas. Purumui padės žiupsnelis sodos ir kepimo miltelių.

Šis pyragas puikiai tinka šventėms, nusinešti į svečius ar į darbą arba tiesiog pasimėgauti namuose prie arbatos.

Išbandykite patys – pažadame, kad nenusivilsite!

Kiekis: 4-6 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas: 50 minučių + aušinimo laikas
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

Pyragui:

Glaistui:

  • 100 g anakardžių riešutų (prieš ruošiant reikės išmirkyti vandenyje)
  • 65 ml klevų sirupo
  • 2 šaukštų vandens
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių

Kaip pagaminti citrininį pyragą su glaistu:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius miltus, ryžių miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius bei sodą ir atidėkite į šalį.
  3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite klevų sirupą, tarkuotą citrinos žievelę ir šviežiai išspaustas sultis, maltas linų sėklas, ištirpintą kokosų aliejų ir vanilę (jei naudojate). Sumaišykite iki vientisos masės.
  4. Tada supilkite skystą mišinį į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa tešla.
  5. Supilkite tešlą į iš anksto jau paruoštą kepimo formą ir kepkite 30-40 minučių įkaitintoje orkaitėje, kol pyrago viršus taps auksinės spalvos ir įbestas dantų krapštukas ištraukus bus sausas.
  6. Leiskite iškepusiam pyragui 5 minutes atvėsti formoje, o tada išimkite iš formos ir padėkite ant lėkštės, kad atvėstų.
  7. Ruoškite glaistą. Iš anksto išmirkytus vandenyje anakardžius, citrinos sultis, vandenį ir klevų sirupą sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos.
  8. Kai pyragas atvės, apliekite jį paruoštu citrinų glaistu.
  9. Supjaustykite gabalėliais, patiekite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *