Burnoje tirpstantys citrinų kvadratėliai
Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, šis skanėstas gali tapti jūsų nauju mėgstamiausiu!
Šiame saldumyne susitinka citrina ir kokosas, kurie kartu su indiškais riešutais, datulėmis, migdolais ir avižiniais dribsniais sukuria burnoje tirpstantį skonių derinį.
Tai sotus užkandis, puikiai tinkantis vakarėliui ar tiesiog pavalgyti.
Lengvai paruošiamas, jam paruošti prireiks vos 20 minučių ir šiek tiek kantrybės. Išbandykite!
Kiekis: 9-11 kvadratų Gamybos laikas: 20 minučių + laikas, skirtas sustingti šaldytuve. Sudėtingumas: Lengvas Paruošti reikės: 1: Paruoškite: pagrindo:
- 55 g avižinių dribsnių be glitimo
- 155 g migdolų
- 45 g kokoso drožlių
- 10 didelių medjool datulių arba 24 paprastos minkštos datulės (be kauliukų)
- žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 210 g indiškų riešutų
- 95 g kokosų grietinėlės
- 3 citrinų sultys
- 2 citrinų žievelės (atsargiai sutarkuokite, kad baltoji dalis nepatektų į mišinį, ji yra karti)
- 80 g klevų sirupo arba medaus
- šiek tiek natūralios vanilės , jei norite.
- mažesnę torto formą (recepte naudojama 23 x 17 cm dydžio forma).
Kaip pasigaminti citrinų varškę?
Virtuviniame kombaine iki vientisos masės sutrinkite pagrindo ingredientus ir įspauskite juos į kepimo popieriumi išklotą torto formos dugną. Naudokite kepimo formą arba mažesnį kepimo indą. Pastaba! Būkite kantrūs gamindami pagrindą – reikia laiko, kad tešla taptų tiršta! Šiaudeliams gaminti būtinai naudokite virtuvinį kombainą – blenderiu to padaryti nepavyks.
Tuomet virtuviniu kombainu arba trintuvu sumaišykite įdaro ingredientus iki vientisos masės ir supilkite ant pagrindo. Dėkite skanėstą į šaldiklį, kol jis visiškai sustings ir bus paruoštas pjaustyti.
P.S. Receptui naudojama 23 x 17 cm dydžio torto forma. Jei po ranka neturite tokių pat matmenų formos, galite naudoti panašių matmenų ar net šiek tiek mažesnę formą. Taip pat galite naudoti kepimo formą, tik šiek tiek aukštesnę.
Laikykite skanėstą sandariame inde šaldiklyje.