Gėrimai ir kokteiliai, Receptai

Gaivinanti citrinų ir aviečių šaltoji arbata

Gaivinanti citrinu ir avieciu saltoji arbata

Viskas dera kartu!

Gaivinanti aviečių šaltoji arbata, kuri yra šiek tiek rūgšti, šiek tiek saldi, malonaus uogų ir citrusinių vaisių skonio. Be pridėtinio cukraus, žinoma! Saldumo suteikia sveikas klevų sirupas.

Augalų galia.  Išbandykite patys ir nustebinkite draugus!

Kiekis: nuo keturi iki šešių asmenų
Paruošimo laikas: 15 minučių + aušinimo laikas
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 150-200 g aviečių (šviežių arba šaldytų)
  • 170 g klevų sirupo
  • 3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 4 pakelių pasirinktos žolelių arbatos (pvz. melisos ar citrinžolės)
  • ledo kubelių (patiekimui)
  • 4 puodelių vandens (maždaug 1 litras)

Kaip pasigaminti sveikos šaltos arbatos:

  1. Sudėkite avietes į puodą su klevų sirupu ir citrinos sultimis ir pakaitinkite ant silpnos kaitros apie 5 minutes, kol avietės taps suminkštės.
  2. Tada supilkite vandenį ir užvirinkite.
  3. Sudėkite arbatžoles, uždenkite puodą dangčiu ir išjunkite kaitrą.
  4. Palikite 10 minučių su uždengtu dangčiu.
  5. Galiausiai per sietelį perkoškite į dubenį ir leiskite visiškai atvėsti.
  6. Patiekite su ledo kubeliais ir citrinos griežinėliais. Nuostabi aviečių šaltoji arbata paruošta patiekimui. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *