Batonėliai, kurių skonis geresnis nei „Snickers”!
Norite sau ar savo šeimai padovanoti sveikesnį skanėstą, kuris, galite būti tikri, yra pagamintas iš sveikatai palankių ingredientų? Išbandykite šiuos „Snickers” skonio batonėlius, kuriuos galite patogiai supakuoti vaikui į mokyklą arba užkąsti patys. Vėlgi, svarbiausia – paprastumas. Ingredientai paprasti, paruošimas greitas, o skonis gardus. Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Kiekis: 8 batonėliai
Paruošimo laikas: 15 minučių + laikas šaldytuve, kad sustingtų
Sunkumo laipsnis: lengvas
Jums reikės:
- 100 g minkštų datulių be kauliukų
- 80 g žemės riešutų sviesto (arba kito pasirinkto riešutų sviesto)
- 1-2 šaukštai skysto saldiklio (pvz., klevų sirupo arba medaus)
- 100 g avižinių dribsnių be glitimo
- Žiupsnelio druskos
- 50 g migdolų miltų
Kaip gaminti batonėlius?
Sudėkite datules į maisto smulkintuvą kartu su pasirinktu saldikliu ir riešutų sviestu ir trinkite, kol masė taps lipni. Tada suberkite avižinius dribsnius, migdolus ir žiupsnelį druskos. Toliau trinkite, kol vėl susidarys lipni masė. Masę įspauskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada supjaustykite batonėliais ir mėgaukitės. Batonėlius laikykite sandariame inde šaldytuve.