Kaip jūs manote, ar geras sausainis turi būti traškus, ar minkštas?
Šie migdolų, mėlynių ir citrinų sausainiai be glitimo yra 2-viename! Išorė traški, o vidus gardžiai minkštas. Oi, kaip skanu! Be to, kepant šiuos sausainius, kaip bonusą gaunate ir malonų saldų kvapą savo namams.
Kiekis: 14 vnt.
Paruošimo laikas: 20 min. aktyvaus laiko + 1 val. šaltai + 15 min. orkaitėje.
Sudėtingumo lygis: vidutinis
Jums reikės:
- 130 g migdolų miltų
- 40 g tapijokos miltų
- 65 g natūralaus migdolų sviesto
- 60 ml klevų sirupo
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- ¼ arbatinio šaukštelio maltos vanilės
- 1/5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
- 100 g mėlynių
- 2 arbatinio šaukštelio čija sėklų
Kaip gaminti sausainius be glitimo:
- Sumaišykite miltus, druską, maltą vanilę ir kepimo miltelius kartu.
- Įdėkite migdolų sviesto, klevų sirupo, smulkiai tarkuotos citrinos žievelės ir, jei reikia, apie 2 šaukštus vandens.
- Viską suminkykite į vientisą tešlą. Tešla turi gražiai susijungti, bet nebūti per daug lipni.
- Iš tešlos suformuokite 14 vienodo dydžio rutuliukų ir kiekvieno rutuliuko viduryje pirštu arba mažu šaukšteliu įspauskite duobutę įdarui.
- Sausainius bent valandą palaikykite šaldytuve.
- Įdarui maisto smulkintuvu sutrinkite mėlynes ir sumaišykite gautą tyrę su čija sėklomis. Leiskite mišiniui sutirštėti, kol sausainiai stovi šaldytuve.
- Į sausainių duobutes įdėkite paruoštos mėlynių tyrės (jei liko mišinio, jums pasisekė ir galite nulaižyti šaukštą) ir kepkite sausainius 175 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 15-17 minučių, kol sausainiai gražiai paruduos.
- Atsargiai perkelkite sausainius atvėsimui ant lentos ar grotelių ir mėgaukitės!
Pastaba! Jei norite, įdarui taip pat galite panaudoti ir obuolių tyrę, vyšnias, avietes, braškes ar net gervuoges. Galite net suteikti sausainiams dar daugiau aromatingumo pridėdami kardamono arba cinamono.