Tikriausiai jau yra tekę girdėti apie tortilijas be glitimo
O apie špinatų tortilijas? Šis žalias grožis ne tik patraukliai atrodo, bet ir yra skanus bei maistingas. Ir svarbiausia, suteikia naudos ir jūsų protui, ir kūnui. Tai gana universalus receptas, kurį taip pat lengva paversti, pavyzdžiui, mažais blyneliais, kuriuos patogu užkandžiauti šiltus arba šaltus. Pasiimkite juos su savimi į keliones automobiliu, iškylas, į darbą ar įdėkite vaikams į mokyklą ir t. t.
Kiekis: 3 vnt.
Paruošimo laikas: apie pusvalandis pasyvaus + 10 min. aktyvaus kepant
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 240 g avižinių dribsnių be glitimo
- 350 ml avižų pieno
- 100 g šviežių špinatų
- 1 arbatinio šaukštelio malto česnako
- Druskos pagal skonį
- Šiek tiek aliejaus kepimui (nebūtinai)
Patiekite su bet kuo, ką mėgstate, pavyzdžiui, su burokėlių humusu, agurkais, ridikėliais, pomidorais, žaliosiomis salotomis, kopūstais ir t. t.
Špinatų tortilijų paruošimas:
- Sumaišykite augalinį pieną ir avižinius dribsnius ir palikite mišinį pusvalandžiui pastovėti.
- Tada sutirštėjusį mišinį, špinatus, druską ir česnako miltelius sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės.
- Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus, įdėkite tešlos ir šaukštu išsklaidykite, kad gautųsi maždaug 18 cm skersmens tešlos apskritimas.
- Taip pat galite išbandyti ir versiją be aliejaus – jums reikės geros nepridegančios keptuvės ir šiek tiek mažesnės kaitros. Taip pat tokiu būdu šiek tiek ilgiau užtrunka iškepti tortiijas.
- Kepkite tortilijas iš abiejų pusių maždaug po 3-4 minutes, o jei kepsite be aliejaus – 5-6 minutes.
- Patiekimui pridėkite norimų priedų, susukite ir mėgaukitės gardžiu patiekalu.