Receptai, Sūru

Grilyje keptos cukinijos

Grilyje keptos cukinijos

Jaukiems grilio vakarams su šeima ar draugais

Daržovės, o ypač cukinijos, puikiai tinka kepimui grilyje. Mėgaukitės sveika vasara ir kitam kepsnių vakarėliui pasiimkite cukinijų griežinėlių – skanus ir lengvas užkandis garantuotas!

Jei nemėgstate kepti ant grotelių, cukinijos griežinėlius galite kepti ir orkaitėje.

Kiekis: 3-4 daržovių mėgėjams
Paruošimo laikas: 25 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 2 nedidelių cukinijų (apie 500 g)
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (neprivaloma)
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos

Kaip paruošti ant grotelių keptą cukiniją:

  1. Pirmiausiai įkaitinkite kepsninę.
  2. Tada paruoškite cukinijas. Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite 0,5-1 cm storio griežinėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žolelėmis ir druska.
  3. Dėkite prieskoniais pagardintus griežinėlius ant įkaitinto grilio ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  4. Patiekite su bet kuo, ką mėgstate.

P.S. Jei norite į grilio vakarėlį atsinešti cukinijų griežinėlius, galite juos pasiruošti namuose ir pasiimti kartu. Supjaustykite cukiniją. Dubenėlyje sumaišykite prieskonius su alyvuogių aliejumi, aptepkite cukinijos griežinėlius prieskonių mišiniu ir sudėkite į uždengiamą dėžutę ar stiklinį indą, kad jie pasimarinuotų. Jei norite mėgautis cukinija be riebalų, paprasčiausiai nenaudokite aliejaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *