Labai gardus paštetas be mėsos!
Žodis paštetas tikriausiai dažnai pirmiausia ateina į galvą, kai pagalvojate apie riebią užtepėlę, pagamintą iš mėsos. Tačiau ar kada nors bandėte augalinės kilmės pašteto? Tai viena skaniausių kada nors ragautų užtepėlių! Šis paštetas nedidina cholesterolio kiekio kraujyje, yra lengvas skrandžiui ir pilnas maistingų medžiagų. Vietoje mėsos naudojami pievagrybiai, kuriuos papildo maistingųjų medžiagų turtingos ankštinės daržovės. Taip pat šiek tiek riešutų ir aromatingų žolelių. Paruošimas taip pat nėra raketų mokslas. Nuplaukite, nulupkite, supjaustykite, pakepinkite ir sudėkite į maisto smulkintuvą! Tai taip paprasta! Kad galėtumėte išbandyti patys, dalijamės šiuo nuostabiu receptu su jumis!
Porcijos dydis: trims-keturiems asmenims
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 250 g baltųjų arba rudųjų pievagrybių
 - 1 baklažano
 - 1 vidutinio dydžio morkos
 - 1 česnako skiltelės
 - 1 skardinės (250 g) baltųjų pupelių arba avinžirnių (jei norite, ankštines daržoves galite išvirti patys)
 - 35 g graikinių riešutų
 - 6 saulėje džiovintų pomidorų be aliejaus (nebūtina)
 - 1 v.š. alyvuogių aliejaus (neprivaloma)
 - Saujos šviežių petražolių
 - Druskos ir pipirų pagal skonį
 
Kaip pasigaminti paštetą be mėsos?
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė įkais, pasiruoškite daržoves.
Nuplaukite ir supjaustykite grybus ir baklažaną, nulupkite ir supjaustykite svogūną ir morką. Nuo česnako skiltelės nupjaukite galiuką. Sudėkite daržoves ant kepimo skardos ir tarp jų įdėkite neluptas česnako skilteles.
Kepkite daržoves 200 laipsnių C orkaitėje 25-35 minutes, retkarčiais pamaišydami (maždaug po 15 minučių). Kai daržovės suminkštės, sudėkite jas į maisto smulkintuvą, suberkite baltąsias pupeles arba avinžirnius, prieskonius, šviežias petražoles ir išspauskite česnaką iš iškepusių skiltelių.
Jei norite, įdėkite saulėje džiovintų pomidorų. Jei pomidorai yra per sausi, kad juos būtų galima lengvai susmulkinti maisto smulkintuve, leiskite jiems 5-10 minučių pamirkti karštame vandenyje, kad suminkštėtų.
Tada maisto viską smulkintuve sumaišykite iki vientisos masės.
Paštetu mėgaukitės su bet kuo, ką mėgstate. Pavyzdžiui, pabandykite jį su grikių duona be glitimo. Paštetas gerai išsilaikys sandariame inde šaldytuve bent savaitę.









