Receptai, Sūru

Gydomasis Medical medium sultinys

Gydantis darzoviu sultinys

Gydantis daržovių sultinys 

Sultinio kubeliuose ir įvairiuose jau paruoštuose koncentratuose dažnai būna cukraus, druskos, mielių, palmių aliejaus ar net mums visai nereikalingų dažiklių, kvapiųjų medžiagų, konservantų. Todėl nėra geresnio sultinio už tą, kurį pasigaminote patys. Kalbant ir apie skonį, ir apie maistinę vertę.

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad sultinio gamyba reikalauja daug darbo, tačiau iš tikrųjų taip nėra, nes aktyvioji dalis yra tik šiek tiek pasiruošimo, o tada sultinys jau pats kunkuliuoja ant viryklės.
Įkvėpimo šiam sultiniui sėmėmės iš tinklaraščio Medical Medium. Šis sultinys vadinamas “gydomuoju sultiniu” ne veltui – kiekvienas jo ingredientas suteikia daugybę vertingų savybių.

Kiekis: 2 litrai
Paruošimo laikas: 10 min. aktyvaus laiko + 2-4 val. pasyvaus laiko.
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 4 morkų
  • 2 salierų stiebų
  • 2 svogūnų
  • 1 puodelio smulkintų petražolių
  • 1 puodelio šitake grybų (jei norite, galite naudoti ir džiovintus grybus)
  • 2 pomidorų (nebūtinai)
  • 1 česnako galvutės (maždaug 6-8 skiltelių)
  • 2,5 cm ilgio imbiero gabalėlio
  • 2,5 cm ilgio ciberžolės šaknies gabalėlio
  • 2 litrų vandens

Gydomojo sultinio gamyba:

  1. Susmulkinkite visus ingredientus ir sudėkite į puodą su vandeniu. 
  2. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir ant silpnos kaitros lėtai virkite 2-4 valandas.
  3. Patiekite kaip sriubą arba naudokite kaip sultinį kitiems patiekalams gaminti. Sultinys šaldytuve išsilaikys 5-7 dienas.

Skanaus! 

Jei norite, dalį sultinio galite užšaldyti į ledo kubelius. Juos galima naudoti vėliau, pavyzdžiui, kepant be aliejaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *