Pikantiški bulvių rutuliukai
Pikantiški bulvių rutuliukai su paprikomis
Jei mėgstate užkandžiauti, išbandykite šiuos bulvių rutuliukus su prieskoniais – jie yra skanūs, lengvai virškinami ir be pridėtinių riebalų, kurie gali būti našta jūsų sveikatai.
Natūralios paprikos milteliai suteikia kamuoliukams spalvą ir skonį bei gražų akcentą. Aštrūs rutuliukai puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas su šviežiomis salotomis arba kaip sveikas užkandis ar vaišių stalo akcentas. Be to, rutuliukus patogu pasiimti į darbą ar mokyklą – jie puikiai išsilaikys sandariame inde.
Kiekis: 3-4 bulvių mėgėjams
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- ½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (daugiau arba mažiau pagal skonį)
- ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos
- 2-4 šaukštų paprikos miltelių
Kaip pasigaminti bulvių rutuliukus:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Nuplaukite ir nuskuskite bulves. Išvirkite jas garuose. Tai turėtų užtrukti maždaug 15-20 minučių.
- Kai bulvės suminkštės, atidėkite į šalį 10 minučių atvėsti.
- Kai jau bulvės atvėsusios, sudėkite jas į didelį dubenį su aitriosios paprikos milteliais, česnakų milteliais, svogūnų milteliais ir jūros druska. Visus ingredientus sutrinkite bulvių grūstuvu, kol gausite vientisą masę (nenaudokite mikserio ar blenderio – tai pakeis tešlos tekstūrą).
- Kai mišinys bus paruoštas, imkite po šaukštą bulvių mišinio, rankomis suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos paprikoje ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Procesą kartokite, kol viską sudėsite.
- Rutuliukus kepkite orkaitėje 180 laipsnių C temperatūroje 15-20 minučių.
Patiekite ir mėgaukitės!