Kreminė košė be pieno produktų
Klasikinę bulvių košę tikriausiai pažįstate jau labai gerai, bet kas būtų, jei ją pakeltumėte į visiškai naują maistingumo ir skonio lygį, pridėdami gausybę vertingų medžiagų turinčių žiedinių kopūstų?
Žiediniai kopūstai suteikia košei dar daugiau kreminės konsistencijos ir praturtina košę naudingais vitaminais ir mineralais.
Ši košė yra labai gardi net ir be įprastai į bulvių košę dedamo sviesto, grietinėlės ir pieno. Daržovės padaro košę tokią skanią, kad nieko, išskyrus prieskonines žoleles, daugiau ir nereikia.
Jei esate labai įpratę į bulvių košę dėti pieno ir sviesto, būtinai išbandykite šią veganišką versiją ir tikrai skoniu nenusivilsite!
Šio recepto įkvėpimo šaltinis Medical medium tinklaraštis
Kiekis: dviems arba trims asmenims
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 4-5 didelių bulvių (nuskustų ir supjaustytų)
- vienos nedidelės žiedinio kopūsto galvos (padalintos žiedynais)
- 0,5 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- 2 arbatinių šaukštelių svogūnų miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio paprikos arba aitriosios paprikos miltelių (serviravimui)
- šviežių žolelių (serviravimui)
- Himalajų arba jūros druskos (pagal skonį, nebūtina)
Kaip pasigaminti kreminę žiedinių kopūstų ir bulvių košę:
- Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Žiedinį kopūstą padalinkite į žiedynėlius. Viską sudėkite į garpuodį. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite daržoves 15-20 minučių, kol suminkštės.
- Tada sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus į didelį dubenį arba puodą. Įberkite česnakų ir svogūnų miltelių ir, jei reikia, šiek tiek druskos.
- Daržoves sutrinkite grūstuvu arba trintuvu. Jei norite šilkinės tekstūros, į košę galite įpilti šiek tiek karšto vandens arba daržovių sultinio.
- Patiekdami pabarstykite šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis arba krapais ir mėgaukitės!