Receptai, Sūru, Užkandžiai

Laukinių česnakų humusas

Humusas su laukiniu cesnaku

Humusas yra nuostabi ir labai universali maistinga avinžirnių užtepėlė

Ji fantastiškai tinka sumuštiniams, apkepams, daržovėms ir įvairiausiems kitiems patiekalams gardinti. Taip pat tai maistingas užkandis, makaronų padažas (įpilkite šiek tiek vandens) ir, tiesą pasakius, humusas tikrai tinka prie kiekvieno patiekalo. Humusą galima gardinti įvairiausiomis žolelėmis, burokėliais, saulėje džiovintais pomidorais, keptomis paprikomis ar bet kuo kitu pagal jūsų turimus produktus ir skonį.

Kiekis: apie 400 g
Laikas: 15 min. su konservuotais avinžirniais arba 1 val. su nevirtais avinžirniais 
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 330 g avinžirnių, iš anksto virtų su soda arba konservuotų (nusunktų avinžirnių be skysčio apie 180 g)
  • 50 g tahini pastos
  • 30 gramų laukinio česnako
  • 20 ml citrinos sulčių (maždaug vienos mažos citrinos sultys)
  • 15 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus (galima gaminti ir be alyvuogių aliejaus – tahini taip pat yra riebus)
  • 3-4 ledo kubelių
  • druskos pagal skonį

Kaip pasigaminti humusą su laukiniu česnaku:

  1. Jei naudojate džiovintus avinžirnius, pamirkykite juos per naktį vandenyje, nuplaukite ir virkite su 1 valgomuoju šaukštu sodos apie 45 minutes, kol avinžirniai visiškai suminkštės. Išimkite atsiskyrusias odeles, nuplaukite išvirtus avinžirnius ir nusausinkite. 
  2. Jei naudojate konservuotus avinžirnius, paprasčiausiai pašalinkite odeles (lengvai patrinkite avinžirnius delnuose), nuplaukite ir nusausinkite.
  3. Sudėkite visus humuso ingredientus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. 
  4. Jei mėgstate, galite palikti ir šiek tiek grūdėtą konsistenciją.
  5. Patiekite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *