Receptai, Sūru

Lęšių bolognese su makaronais be glitimo

Veganiskas lesiu bolognese

Raudonųjų lęšių bolognese (bolonijos) padažas 

Jūsų dėmesiui – itališkas delikatesas – Bolognese padažas. Tik augalinio pagrindo ir daug daržovių!

Nepaisant to, kad tai yra augalinė klasikinių itališkų makaronų versija, jų skonis nėra prastesnis – netgi priešingai! Skanu, sotu ir maistinga, tačiau neapsunkina organizmo pertekliniais riebalais ir glitimu.

Patiekale taip pat gausu daržovių, todėl jis yra tikras skanėstas tiems, kurie yra dideli daržovių gerbėjai. Bet ir nemėgstantiems daržovių šis patiekalas dažniausiai labai patinka, nes viskas kartu čia labai skaniai sudera.

Paruoškite lęšių bolognese vakarienei arba patiekite draugų vakarėlyje!

Kiekis: keturiems asmenims
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 200 g sausų raudonųjų lęšių
  • 50 g smulkintų salierų kotų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno (smulkiai supjaustyto)
  • 1 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių
  • 1 arbatinio šaukštelio itališkų žolelių mišinio
  • 200 g tarkuotų morkų
  • 4 skiltelių česnako (susmulkinto)
  • 1 šaukšto vandens arba daržovių sultinio
  • 280 g šviežių pievagrybių (supjaustytų mažais kubeliais)
  • 750 g smulkintų pomidorų
  • 1 arbatinio šaukštelio kokosų cukraus arba klevų sirupo
  • 480 ml daržovių sultinio arba vandens
  • jūros druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • 250 g makaronų be glitimo
  • 1 lauro lapo (pagal skonį)
  • šviežio baziliko (serviravimui)

Kaip pasigaminti lęšių bolognese:

  1. Įkaitinkite aukštą keptuvę arba puodą ir sudėkite smulkintą svogūną, salierą, grybus, morkas ir vandens arba daržovių sultinio (vietoje aliejaus recepte naudojamas vanduo arba sultinys).
  2. Daržoves troškinkite 3-4 minutes, tada įmaišykite smulkintą česnaką, kokosų cukrų arba klevų sirupą ir prieskonius. Patroškinkite dar 1-2 minutes vis maišydami.
  3. Tada įmaišykite smulkintus pomidorus, sultinį arba vandenį, lęšius ir lauro lapą.
  4. Viską gerai išmaišykite, užvirinkite ir virkite dar 20 minučių, kol lęšiai suminkštės ir išgaruos skysčio perteklius.
  5. Kol padažas burbuliuoja, išvirkite mėgstamus makaronus be glitimo, kaip nurodyta ant pakuotės.
  6. Kai bolognese padažas jau bus paruoštas, pagal skonį įberkite druskos bei pipirų ir patiekite su makaronais bei šviežiais bazilikais. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *