Sangria be alkoholio
Saldu be cukraus, sveika be kompromisų ir tinka bet kokiai progai. Vaizdas šventiškas ir džiuginantis spalvomis – tikra stalo puošmena!
Šis kokteilis toks universalus, kad sunku sugalvoti progą, kuriai jis netiktų: vakarėliuose jis tampa elegantiška alternatyva alkoholiui, šeimos susibūrimuose patinka tiek suaugusiems, tiek vaikams, o mažiesiems dar labiau – dėl spalvingumo ir vaisių gausos. O kartais galima tiesiog pasigaminti sau – kai norisi palepinti save kažkuo ypatingo po ilgos dienos ar susikurti mažytę šventę.
Kinrožių arbata ne tik suteikia gėrimui sodrią spalvą, bet ir veikia kaip galinga antivirusinė ir antibakterinė priemonė. Kokosų vanduo įneša natūralaus saldumo, padeda atstatyti organizmo skysčių balansą ir papildo mineralais.
Išbandykite, paragaukite – ir pamatysite, kaip paprasta šventę susikurti sveikatai palankiu būdu.
Kiekis: 2 porcijos
Paruošimo laikas: apie 10 minučių (plius vėsinimas)
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1/2 puodelio kokosų vandens (vėsinto)
- 1/2 puodelio kinrožių arbatos (1 v.š. džiovintų kinrožių su 1/2 puodelio vandens)
- 1/4 puodelio šviežiai spaustų apelsino sulčių
- 1 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1/2 nedidelio obuolio
- 1/2 apelsino
- Saujos uogų (tinka bet kokios – šilauogės, avietės, braškės, mėlynės ir pan.)
- 6 vynuogių
- ledo kubelių
Kaip pasigaminti naminę sangria?
Pirmiausia pasigaminkite kinrožių arbatą: užpilkite džiovintas kinrožes karštu vandeniu ir palikite 10 minučių. Nukoškite ir atvėsinkite arabatą. Tuo metu pasiruoškite vaisius: supjaustykite obuolius plonomis riekelėmis arba nedideliais gabaliukais, supjaustykite apelsiną pusmėnuliais, vynuoges perpjaukite per puse. Ruoškite kokteilį: į ąsotį supilkite atvėsintą kokosų vandenį, kinrožių arbatą, išspaustas apelsino ir citrinos sultis. Galiausiai sudėkite paruoštus vaisius ir uogas. Viską švelniai pamaišykite. Įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučių. Prieš patiekiant į stiklines įdėkite ledo kubelių ir pilkite paruoštą nealkoholinę sangria. Malonaus gurkšnojimo.